avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestație la executare.
Discuție deschisă în Executare silită

Contestație la executare.

Bună ziua! Am întâmpinat o problema cu o instituție non bancara și am fost executata silita deși perioada legala a depășit cu mult cei trei ani. Situația sta un felul următor, cei de la efg au refuzat sa-mi pună la dispoziție documentele solicitate de mine, în anul 2010, din care sa reiasă de ce am de plata o asemenea suma. Ulterior, au dat dosarul unei firme de executare, aceasta nu a făcut nimic, apoi au dat dosarul celor de la Kruk. Am luat legătura cu cei de la Kruk în 2018, telefonic, pentru a lamurii situația deoarecea ma aflam în biroul de credit. Nu am semnat nimic cu aceștia, doar telefonic. Zilele acestea m-am trezit cu conturile blocate. Este normal? Am șanse de a câștiga o contestație la executare atâta timp cât am luat legătura cu ei telefonic? În mod normal, de la ultima plata făcută către cei de la efg au trecut 7 ani.
Cel mai recent răspuns: SimoAlina , utilizator 16:15, 15 Mai 2019
Contestatia la executare se face in termen de 15 zile. Sanse ati fi avut. Dar din 2018 a trecut acest termen. Va recomand sa luati/sa va uitati pe site-ul celor de la Cuculis si Asociatii sunt specializati pe asa ceva si puteti gasii informatii f utile.
Câte zile au trecut de când ați luat la cunoștință că sunteți executată silit`? Contestația se poate depune doar în 15 zile.
Am respectat termenul. Am depus deja contestația. Ceea ce ma stresează, sa zic asa, este faptul ca mi-e teama sa nu se lege de convorbirile telefonice din anul 2018. Spre exemplu, prescripția se ia în considerare de la ultima plata sau de la ultima conversație avuta cu cei de la Kruk?
Cotnestatie la executare in termen de 15 zile. Se calculeaza de la data la care ati aflat de poprire. Convorbirile telefonice nu intrerup prescriptia. Exista jurisprudenta pe aceasta tema.

@Corina89: de abia zilele astea s-a instituit poprirea. Deci este in termen
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
Company Advising, utilizator
Mulțumesc mult pentru răspuns. Asta voiam sa știu. Scuze ca nu am știut cum sa ma exprim pentru a ma face înțeleasă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card efg Leana1999 Leana1999 In anul 2005 am luat si noi o unitate cu cardul efg trebuia sa platim in fiecare luna o rata am achitat pana in 2010 cand noi am observat ca avem de platit ... (vezi toată discuția)
Legea prescriptiei Mihai0809 Mihai0809 Buna ziua!in anul 2008 am achizitionat un credit de la Pirreaus Bank iar incepand cu anul 2010 nu am mai reusit sa mai platesc,in 2012 mama mea a facut o ... (vezi toată discuția)
Somatie executor - contestatie prescriptie facuta in termen legal Gabi-007 Gabi-007 O sa intru direct in subiect si o sa va spun ca in anul [b]2006[/b] am luat un credit de nevoi personale - [b]6000 de euro[/b] -, cu buletinul, de la o ... (vezi toată discuția)