avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... La scurt timp după partajul amiabil făcut la notar, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

La scurt timp după partajul amiabil făcut la notar, fosta soție a primit un plic de la CEC Bank. Nu știam de existența acelui cont, nu l-a menționat, există posibilitatea să aflu aflu dacă avea bani în el?

bunaziua, va rog daca este posibil sa ma ajutati cu urmatoarea problema. am divortat la notar in aprilie 2015, la momentul respectiv fosta sotie a declarat ca nu detine conturi in banca. in luna iunie 2015, dupa finalizarea divortului si partajului am primit acasa, de la cec bank, un plic, adresat fostel sotii in care era invitata sa isi reactualizeze datele contului. mentionez ca la momentul respectiv, era salariata dar nu primea salariul pe card. exista posibilitatea sa aflu daca la momentul partajului avea bani in contul respectiv desi nu a mentionat nimic la notar? ce consecinte legale ar avea aceasta problema asupra ei? as putea redeschide procesul de partaj sau sa promovez actiune in instanta pentru aceasta chestiune? la ce articol de lege se incadreaza faptul ca a ascuns acel cont in fata notarului? multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Din moment ce ati aflat de existenta contului in iunie 2015 si nu ati facut nimic pana acum, din punctul meu de vedere dreptul la actiune este prescris dupa 3 ani de la data la care ati aflat.
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2019
friday_325, utilizator
Nu am făcut nimic întrucât am considerat ca suntem oameni maturi și convenția încheiată la notar este voința noastră. Acum, după 4 ani fosta soție, împinsă de la spate de terțe persoane ma amenință cu redeschiderea partajului întrucât acum considera ca sulta primita este mica. Ideea era dacă ma pot folosi de adresa respectiva dacă redeschide într-adevăr procesul. Am discutat cu 2 avocați care au spus ca nu este posibil sa inițieze un proces pentru imobilul menționat în partajul voluntar din 2014. Mulțumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere - se prescrie??????? vlad334 vlad334 Salut, As vrea sa ma ajutati cu un sfat, daca se poate. Fosta sotie mi-a introdus actiune de majorare a pensie de intretinere pentru copilul nostru ... (vezi toată discuția)
Redeschidere partaj ContSters287120 ContSters287120 Buna ziua, Sotul a divortat de fosta sotie in urma cu 7 ani. In urma divortului, cei doi copii au ramas in ingrijirea mamei, iar acesteia i-au ramas la ... (vezi toată discuția)