As vrea sa ma ajutati cu un sfat, daca se poate.
Fosta sotie mi-a introdus actiune de majorare a pensie de intretinere pentru copilul nostru minor.
Am divortat de 7 ani si de atunci am consemnat la CEC lunar suma de bani pe care a fixat-o judecatorul in sentinta de divort. Fosta sotie (mama copilului) a refuzat sa ridice sumele de bani, iar acum imi cere reactualizarea sumei retoactiv (de acum 7 ani). Pot invoca prescriptia si sa fie reactualizata suma doar pe ultimi 3 ani? Cu majorarea pensiei incepand din acest moment sunt de acord.
Ma bazez pe sfaturile voastre.
Multumesc
nu-i vorba de prescriptie in cazul dumneavoastra.Este suficient ca , intr-o intampinare , sa mentionati faptul ca pensia de intretinere la care ati fost obligat catre copilul minor a fost achitata de catre dumneavostra regulat si sa atasati in sustinerea celor spuse de dumneavoastra copii de pe recipisele CEC . Cereti admiterea in parte a actiunii reclamantei ( in sensul ca sunteti de acord cu majorarea dar de la data introducerii cererii ). Faptul ca dansa nu a ridicat banii de la CEC nu va poate fi imputat . succes!
Pensie alimentara
gordojmu
Intrebarea ar fi : daca se mai poate solicita in instanta, pensie alimentara pentru un copil, daca : divortul a survenit in 1993 si nu s-a solicitata ... (vezi toată discuția)