avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cadou autoturism
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cadou autoturism

Buna ziua, in urma cu doi ani, am primit cadou un autoturism. Contractul de vanzare cumparare este pe numele meu si nu apare nicaieri in acte numele persoanei care a platit cash masina( fara factura). Masina a fost cumparata direct de la vanzator, fara a se specifica undeva numele persoanei care mi-a cumparat-o ca si cadou. Masina este inscrisa pe numele meu cu tot ce inseamna talonul masinii, taxe, impozite, Rca, parcare etc... Surpriza, acum persoana care mi-a dat masina cadou mi-o cere inapoi. Este legal asa ceva? Acum suntem chemati la politie ca sa inapoiem masina. Spuneti- mi va rog, ce putem face in acest caz? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: PinteaS , utilizator 18:00, 18 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg ca ati primit cadou o suma de bani (reprezentand contravaloarea masinii). Donatorul nu a fost nici un moment proprietar al autoturismului, contractul de v/c fiind incheiat intre fostul proprietar al masinii si Dv. si in consecinta nu va putea dona un bun care nu ii apartinea, respectiv nu poate cere restituirea masinii.
Nu ati mentionat insa daca exista vre-o relatie de rudenie intre Dv. si donator precum si motivele pentru care donatorul a dorit sa va faca aceasta donatie respectiv motivele pentru care doreste restituirea.
Multumesc pentru raspuns. Donatorul a platit cu bani cash vanzatorului. Masina a fost cumparata pentru ca noi sa ne descurcam/deplasam mai usor cu copii, cumparaturi etc... eu fiind cu handicap. Acum a venit in tara, cere cadoul inapoi pe motiv ca-i apartine. Nici vorba n-a fost de asa ceva cand s-a cumparat masina. Eu n-am avut permis cand am primit masina, am facut ulterior. Acum sunt dat la politie si - mi cere sa restitui masina. Donatorul nu a fost trecut in acte in vreun fel si nici nu este trecut nicaieri in vreun act. Acum spune ca mi-a last-o s- o administrez. Daca imi spunea asa de la inceput nu acceptam cadoul. Contractul de vanzare- cumparare este facut intre mine si fostul proprietar. Acum imi dau seama ca am fost pacalit, mi-a dat- o sub forma ''de cadou'', sa nu plateasca impozite, taxe, parcare... Anul trecut i-am facut un contract de comodat pt folosinta ca sa poata iesi din tara, (valabil 2 ani facut la notariat). A adus-o inapoi intr-o situatie de nedescris, am poze si filmari cu starea masinii cand ne-a fost inapoiata. . Am hotarat ca nu i-o mai dau. Noi am investit mai multi bani in ea s-o putem folosi. Acum la politie cere si chitante , facturi etc. Eu nu am pastrat chitantele, n-am stiut ca voi dovedi ce bani am cheltuit cu masina mea. Nu este nicio intelegere intre mine si donator ca are dreptul sa foloseasca bunul.
Ce putem face in acest caz?

Imi cer scuze pentru roman...
Va multumesc!
Imi puteti raspunde la ultimul mesaj? Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto cadou mariusalecu mariusalecu buna ziua, am si eu o intrebare, daca primesti niste bani cadou si-ti cumperi un autoturism, care e pe numele tau, iar dupa 2 ani a fost vandut (autoturismul) ... (vezi toată discuția)
Care sunt sansele mele ca la partaj sa impartim un autoturism lungan_ro_1961 lungan_ro_1961 in timpul casatoriei soacra ne-a dat o suma de bani din care sa ne cumparam un autoturism.transferul banilor s-a facut prin banca deoarece eram noi in ... (vezi toată discuția)
Fostul proprietar vrea sa-mi ia automobilul Vasile101 Vasile101 In urma cu o luna am cumparat un automobil. Proprietarul mi-a spus ca face un contract intre mine si vanzatorul din strainatate si ca proprietarul inscris in ... (vezi toată discuția)