avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fostul proprietar vrea sa-mi ia automobilul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fostul proprietar vrea sa-mi ia automobilul

In urma cu o luna am cumparat un automobil. Proprietarul mi-a spus ca face un contract intre mine si vanzatorul din strainatate si ca proprietarul inscris in brief (cetatean roman) este doar soferul care a adus masina in tara. Am primit deci acel contract, brief mare, mic, si copie dupa buletinul proprietarului din brief. De buna credinta mi-am scos numere rosii pe numele meu, am facut autentificare.
Acum insa vrea masina inapoi si ma ameninta ca merge la politie si face o reclamatie in care el afirma ca mi-a dat masina imprumut. Odata cu masina mi-ar fi dat: contract intre proprietarul din strainatate si proprietarul din brief (soferul care a adus masina), contract de vanzare cumparare intre proprietarul din brief si el (cel care mi-a vandut-o mie), brieful, ambele chei si copie dupa buletinul sau. Actele aveau sa-mi serveasca la obtinerea de numere rosii dar pe numele lui, fara ca el sa fie prezent, ceea eu cred ca e imposibil, legal. Deci el urmeaza sa ma acuze ca as fi falsificat acel act de vanzare cumparare intre mine si vanzatorul strain, pentru a scoate numere rosii si implicit sa-mi insusesc masina . Ma poate ajuta cineva cu o parere, un sfat?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
Vasile101, utilizator
1) Aveti ceva martori care sa sustina cea ce spuneti?
2) Depuneti o plangere la politie cat mai repede,poate mai exista astfel de plangeri pe numele lui,poate asa inseala pe cat mai multi fraieri.
In situatia existentei de contract de vanzare cumparare legal intocmit ,eventuala sustinere a imprumutului autoturismului ,nu poate fi probata in conditiile legii
Am doar martori care stiu ca am facut tranzactia, fara detalii si o inregistrare audio in care spune cum va proceda daca eu nu ii inapoiez masina.
Realitatea e ca eu am un contract facut intre proprietarul strain si mine, pe care el mi l-a adus, eu l-am semnat iar acum el vrea sa spuna politiei ca eu am falsificat acest contract. Astfel el nu va recunoaste ca este cel care a intocmit acest contract si va pretinde ca mi-a inmanat contract intre propr. strain - propr. din brief si contract intre propr. din brief si el, ceea ce nu este adevarat.
Deci practic, intre mine si el nu este nici un contract.
La martori ma refeream ca sunt cateva persoane care stiu ca am cumparat masina de la el.
Sper ca am reusit sa ma fac inteles.
Multumesc pentru ajutor!
Situatia este foarte incurcata.
In mod normal trebuia sa existe o procura in caz de vanzare daca a semnat altcineva in locul proprietarului.

Daca va trebui sa restituiti masina veti avea dreptul la pretul platit.
Mergeti cu avocat la politie daca pretul autoturismului este consistent.

Se fac multe manevre si e posibil sa iesiti rau din aceasta afacere chiar daca ati fost inselat.
Daca masina nu a fost insa declarata furata de proprietar aveti sanse sa iesiti bine in aceasta afacere incurcata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto - definiva Tomix Tomix Am achizitionat o masina cu numere rosii luate de catre vanzator. Am incheiat contract vanzare-cumparare la biroul de acte auto unde am primit fiecare actele ... (vezi toată discuția)
Vanzator auto a pierdut brief mihainae21 mihainae21 Salutare! Astazi (27 Ian) am gasit un autoturism si l-am cumparat. Am facut toate actele, am luat numere rosii, insa vanzatorul si-a dat seama ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Masina cu acte false gms80sixtreme gms80sixtreme Buna ziua As vrea sa va supun atentiei o problema mai delicata pe care o am.In luna aprilie a acestui an am contactat un cunoscut care se ocupa cu adusul ... (vezi toată discuția)