avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... calitatea de coasigurat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

calitatea de coasigurat

Tata este pensionar cu o pensie de 529 lei iar mama nu are niciun venit. Din surse neoficiale am aflat ca mama nu mai poate fi coasigurata tatalui meu, acesta fiind pensionar. Coasiguratul ar trebuii sa fie de regula pe langa un asigurat. Eu (fiul) muncesc si am calitatea de asigurat, doresc sa o iau pe mama ca si coasigurat la unitatea la care sunt angajat. Intrebari: pot face acest lucru?? Se mai tine cont de domiciliu (mama locuieste la tara)?? In ce document oficial pot gasii faptul ca ea nu poate fi coasigurata unui pensionar?? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 23:11, 24 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Poat fi coasigurat. Nu va mai luati dupa zvonurile oricui !:hm:
Legea 150/2002 spune ca persoanele asigurate fara plata contributiei pot sa fie numai sotul, sotia si parintii fara venituri proprii.
Cu stima !
Va multumesc pentru raspuns, a-si fi dorit mai multe detalii. In cazul in care mai aveti timp ..... astept cu interes. Multumesc inca o data.
Mama dv. poate deveni coasigurat.
Acte necesare:
-decizia de pensionare a sotului
-copie certificat de casatorie
-copie ultimul cupon de pensie
-declaratie pe proprie raspundere a persoanei coasigurate ca nu obtine venituri

Parerea mea este ca in ceea ce priveste varianta de a fi coasigurat prin intermediul dv. nu exista sanse.Nu va intretineti mama cata vreme aceasta are sot.
Are dreptul de a fi coasigurat asa cum am scris mai sus.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
ContSters76710, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare viorikac viorikac Buna ziua, Nu realizez nici un fel de venit, as dori sa stiu daca sotul meu care are are pesie medicala ma poate trece ca coasigurat. Multumesc. (vezi toată discuția)
Coasigurat tomoiaga ramona tomoiaga ramona daca sotul este pensionar si sotia casnica,iar doamna vrea sa se interneze,mai are aceasta dreptul de coasigurat? ramona tomoiaga. multumesc!!!!!=D>:luck: (vezi toată discuția)
Asigurare in sistemul public de sanatate camellia_camy camellia_camy As dori sa va rog daca se poate sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare: In cazul in care sotia este incadrata cu carte de munca si plateste asigurarile la ... (vezi toată discuția)