avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost amendat de poliția rutieră pentru o faptă ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost amendat de poliția rutieră pentru o faptă pe care nu am făcut-o. În plus, pe procesul verbal e trecută greșit ora comiterii contravenției. Am șanse să obțin anularea lui în instanță?

Buna ziua , indraznesc sa pun aceasta intrebare aici referitoare la un proces verbal de contraventie rutiera , permisul de conducere a fost retinut pentru 30 zile , motivul : neacordare prioritare la trecerea de pietoni ( asa spune agentul constatator ) .

In fata mea la cca 2 metri de botul masinii mele aveam o bena de tonaj care se angajase sa faca dreapta pe intermitent , toate bune , lucru care l-am facut si eu , atat acea bena de tonaj cat si eu am trecut fara nici un pieton care sa fi avut piciorul pe trecerea de pietoni , la cca 30 metri de trecerea de pietoni un domn Ag. de la Rutiera face un semn de tragere pe dreapta , bena da semnal de oprire , eu am stat in spatele ei sa vad ce intentie avea.

Dau semnal de depasire pe stanga si imediat apare in fata mea acel Agent sa trag pe dreapta. masina de tonaj a plecat mai departe eu am tras pe dreapta , agentul nu se prezinta dar imi cere strict permisul de conducere cat si buletinul ,

Spun sotiei mele care era in dreapta mea ( sa vezi ca imi retine permisul ) , dau permisul si buletinul si imi comunica sa stau in masina , eu nu am vrut sa stau in masina si am iesit sa intreb de ce am fost oprit ? mai ales ca in momentul opririi cat si predarii documentelor trebuia sa fiu instiintat de ce am fost oprit .

Ma duc la masina lui care nu avea camera video pe masina si nici cea mobila si nici parcata cu fata catre intersectie catre trecerea de pietoni sa intreb de ce am fost oprit , la care el imi spune ca voi avea permisul retinut pentru 30 zile si achitarea unei amenzi in cuantum de 590 lei sau 290 lei in 15 zile , motivul : neacordare de prioritate la trecerea de pietoni .

In momentul respectiv am spus ca este un lucru neadevarat agentul de la rutiera , cui sa dau prioritate atata timp cat nu era nimeni ??? chiar nu aveam cui ... dupa cca 20 minute de discutii in contra cu el , nu am rezolvat nimic tot ce a vrut el a facut , nu imi ramane decat calea contestatiei in Instanta , mentionez ca in PV este trecuta ora infractiunii 18:35 in data de 14/05/2019 pe strada Fizicienilor cu Blvd. Theodor Pallady iar PV a fost incheiat la ora 18:40 , toate bune pana acum .

La ora 18:28:59 eu am achitat bonul fiscal la Auchan Berceni cu cardul bancar al sotiei ING tastand codul pin , Acum intreb eu pe cunoscatorii de Bucuresti de la Auchan Berceni si pana la intersectia respectiva ai cum sa faci doar 6 minute ? in conditiile in care pana acolo sunt minim 5-7 semafoare cu cate minim 30 secunde pe culoarea rosie , traficul foarte aglomerat , distanta aproximativa calculata de GPS este de cca 8-9 km , cu viteza legala de 50km/ora reiese un tim de minim 14 minute , apoi Dumnezeule cum sa ajung eu in 6 minute ?

nu mai spun ca a trebuit sa iau sotia si fetita pana la masina ca masina era parcata in fata intrarii Jumbo Berceni ca au parcare comuna , pana am pus cumparaturile pana am pornit etc ... deci clar nu aveam sa ajung in 6 minute , dupa parerea mea PV este null , acest lucru il pot demonstra cu bonul fiscal data ora la care eu efectiv am facut plata facand imposibil ajungerea mea la 18:35 cum scrie in PV , in concluzie eu am fost amendat in viitor nu ?

Rog cunoscatorii sa isi exprime parerea !
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: wizzard68 , utilizator 21:47, 20 Mai 2019
Bună ziua. Există numeroase motive de nulitate a unui astfel de proces-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, însă nu puteți să formulați o plângere împotriva acesteia doar prin raportare la ora înscrisă în cuprinsul acestuia. Poate ceasul dumnealui era setat greșit sau se poate invoca o simplă eroare materială. Dacă ați avut pe cineva în mașină la momentul săvârșirii contravenției, puteți să formulați o plângere pe situația de fapt propriu-zisă. O analiză atentă a procesului-verbal, ne-ar putea ajuta să vă oferim o părere avizată în acest sens. Cu stimă, Av. Ionuț-Marius Hulea.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua , multumesc pentru raspuns ! Insa nu este problema mea daca acest Agent greseste , cum sa fii amendat in viitor ? dupa cate am inteles si am citit aceste aspecte sunt foarte clare , ma refer la : " data si ora infractiunii " in acest aspect si raportat la PV devine null de drept cum poti amenda pe cineva in viitor ? Dupa ce am discutat chiar si cu alti Agenti de la rutiera si aratat PV si bonul fiscal , am inteles ca Agentul constatator are obligatia sa confirme data si ora infractiunii cu cel sanctionat si nu dupa bunul plac al lui sau daca a gresit e problema lui ! Agentul constatator trebuie sa constate exact data si ora infractiunii , plus ca el trebuia sa filmeze infractiunea , masina sa fie dotata cu camera de filmat , lucru spus si confirmat chiar de un oficial al Brigazii Rutiere altfel este cuvantul lui impotriva cuvantului meu , fara martori pe PV Referitor la cine era in masina , era sotia mea si fetita mea de 6 anisori ! Eu unul ma simt inselat abuzat si acuzat pe ceva ce nu am facut ! Dar cum a trecut acea bena de tonaj am trecut ei eu , daca eu nu am acordat prioritate , ell fiind in fata mea , el nu a acordat prioritate ? dar nu a fost oprit ,! Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
chimardan, utilizator
Dvs nu va contraziceti cu noi ce care va oferim un sfat,trebuie sa convingerti instanta.Argumentul reținut de dvs nu v-,a duce la anularea pv de contravenție,trebuie sa găsiți alte. motive,eventual o situație de fapt contrara care trebuie dovedita etc.
Buna seara , nu ma contrazic absolut deloc ! Insa sunt mahnit destul de rau ca se fac astfel de abuzuri , oricum 90% nu voi face contestatie si asta pentru ca nu voi avea castig de cauza in instanta care 90% din ele nu tin cu oamenii de rand ! doar sa pierd vremea pe la termene de judecata si bani pe transport , mai bine stau acasa frumos 30 zile oricum are sotia permis ! Dar astia noi veniti de pe bancile scolii de politie fac abuzuri rau de tot ! Asta e Romania , cat despre Instante , stiu foarte bine cu ce se papa , daca va uitati bine pe intrebarile mele ve-ti gasi una cu o anulare fila cec care m-am chinuit 3 ani sa o anulez pentru simplu fapt ca a fost pierduta , fila care trebuia sa o prezint bancii mele sa o incasez , contravaloare marfa livrata , abia dupa 3 ani si 4 Instante s-a gasit o doamna Judecator desteapta si a procedat exact cum spune Legea CEC-ului asa ca nu voi avea castig de cauza nici cu anularea PV ! Oricum multumesc celor care au raspuns ! O seara placuta tuturor si poate se va inbunatatii mentalitatea judecatorilor vreodata !
Sper ca ai mentionat in procesul verbal ca nu era nici un pieton pe trecere.
Sfatul meu: angajeaza un avocat bun si fa contestatie, invoca in contestatie hotararea cedo la anghel vs romania.
Nu stiu care-s sansele dar am vazut anulat proces verbal pentru viteza doar ca nu se vedea pe filmare indicatorul localitatii. Parerea mea e ca un avocat bun se poate folosii inclusiv de bonul ala fiscal.
Succes.

Alte discuții în legătură

Legitimare refuzata, amenda fara vina IstvanBako IstvanBako Buna ziua. Azi am fost oprit in Cluj Napoca de politia rutiera pe strada Dorobantilor. Motivul este: \\"Neacordare de prioritate a pietonilor\\". Eram ... (vezi toată discuția)
Contestatie - retinere permis neacordare prioritate pietoni snipe1975 snipe1975 Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere, pentru 30 de zile pe motiv ca nu am acordat prioritate la pietoni pe trecere, la intersectia 13 ... (vezi toată discuția)
Plangere proces verbal contraventie circulatie michre michre Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: In data de 5.04.2016, am fost oprit in trafic de Ag pol A.C. din cr Hirlau pe motiv ca nu am ... (vezi toată discuția)