O rudă vrea să-mi lase apartamentul în schimbul îngrijirii sale, în cazul în care n-o va mai putea face de una singură. Cheltuielile vrea să și le suporte, dorește doar să nu poată fi dată afară din casă, ce ne sfătuiți?
Buna ziua,
O ruda (verisoara) doreste sa-mi lase apartamentul ei in schimbul ingrijirii
in cazul cand ea nu o mai poate face singura.Cheltuielile cu apartamentul
si cu intretinerea personala doreste sa le suporte din pensia ei. Dorinta ei expresa este sa nu poata fi data afara din casa! Ce contract de vanzare- cumparare ne sfatuiti sa facem?
Stati ca nu pricep: verisoara nu e in nevoie, se gandeste ce-ar fi daca drobul de sare... Toate cheltuielile cu intretinerea le va suporta ea, deci si le permite. Ce anume intretinere prevede ea in viitor ca ii va fi necesara? Ca nu inteleg, concret, care e motivul de la baza actului de intretinere.
Si de unde vanzare, de unde ideea asta?
Persoana in cauza este octogenara, deci "drobul de sare" poate
sa cada oricand! Si nu era vorba de intretinere ci de ingrijire!
Imi cer scuze ca nu am fost foarte clar in prima postare!
Multumesc!
Nu trebuie sa va cereti scuze ci doar, daca doriti sa va ajut, sa dati ceva mai multe detalii. In acest moment imi pare ca doriti sa incheiati un act de intretinere care nu urmareste un scop legal. De aceea va intreb, de ce vanzare si care e scopul, concret?
Ati fost clar in masura datelor pe care ati considerat necesar sa ni le dati. Acum eu va ceream niste lamuriri suplimentare si ma gandeam ca o sa le dati la fel de clar.
Incheiati un contract de intretinere, acesta corespunde vointei partilor litigante.
In baza contractului incheiat, intretinatorului este obligat a asigura subzistenta intretinutului.
Obligatia contractuala consta in asigurarea de bunuri, produse , alimente , orice bunuri destinate subzistentei.
In cazul nesocotirii obligatiei de intretinere, este operanta sanctiunea rezolutiunii contractului.
Instanta de judecata pronunta si constata sanctiunea rezolutiunii, cauza de ineficacitate ce lipseste actul de efectele sale.
Contractul de intretinere presupune plata unui pret, real, sincer , serios, altminteri suntem in prezenta unei donatii deghizate. ( act ce poate fi contestat de catre succesorii rezervatari, clasa compusa din sotul supravietuitor, descendenti, precum si parinti ).