avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate, chitanță de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate, chitanță de mana

Bună ziua!
FAM mea are în Chitila un teren intravilan de 300 mp. Bunicul decedat în 1982. După decesul acestuia bunica a făcut act de moștenitor la notariat(după bunicu) In anul 2007 a murit bunica, iar la 6 luni distanta tatăl meu.. Tatăl meu a fost singur la părinți, cât și eu de-asemenea. În acest an am încercat sa fac succesiunea la un cabinet notarial și am constatat următorul lucru
1. Pe acel teren eu am doar un certificat de moștenitor pe numele bunici mele, făcut după decesul bunicului în 1982.(tata a renunțat atunci în favoarea ei) Nu am certificat de proprietate.
Terenul respectiv a fost dobândit în urma unei chitanțe de mana, pe care Nu o mai am..
Ce pot face pentru a trece terenul pe numele meu într un act de proprietate?
Țin sa precizez ca părinți mei au fost divorțați.
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 11:55, 16 Mai 2019
Se face uzucapiunea pentru obtinerea actelor de propietate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Uzucapiune, dar va trebuie cautate acte, proprietari initiali, adrese la primarie, situatia juridica a terenului, expertiza. E destul de tehnic, va recomand sa vorbiti cu un avocat sa nu platiti taxa de timbru si experti si sa pierdeti... macar sa stiti despre ce e vorba in procedura.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
Liliana Gradinaru, Avocat
Buna ziua,
Avand in vedere informatiile sumare pe care le furnizati, singura cale de a obtine un act de proprietate asupra acelui teren este cea a uzucapiunii. Ar fi indicat sa mergeti la un avocat cu toate actele si sa discutati documentat despre aceasta situatie.
Ati fi avut si alta cale,pusa la dispozitie de modificarile de anul trecut ale legii 18/1991, dar a expirat termenul dat de aceasta.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi atacat certificatul de mostenitor rezultat in urma succesiunii ca urmare a decesului tatalui meu de catre bunicul si unchii mei{tatal si fratii defunctului} ionutcodreanu ionutcodreanu Anul acesta in luna martie tatal meu a decedat,iar in luna septembrie a facut succesiune in urma careia a rezultat certificatul de mostenitor si mostenirea ... (vezi toată discuția)
o propietate, 5 mostenitori Ionel03 Ionel03 Buna ziua, O propietate, mai multi propietari, Cum sa incep...Bunicu\' dupa cum il stim(tatal bunicului meu) a avut o propietate, dupa decesul acestuia acum ... (vezi toată discuția)
Mai am teren agricol cornel10 cornel10 Mai am teren agricol de primit din partea lui bunicu . eu fiind mostenitor , an adeverinta si Titlu de propietate nu este trecut terenu .Titlu de propietate ... (vezi toată discuția)