avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere la judecatorul de camera preliminara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere la judecatorul de camera preliminara

Pregatesc o plangere impotriva ordonantei Prim-Procurorului prin care propune clasarea cauzei. A fost plangere de marturie mincinoasa contra unui expert topo. Din motive financiare, o pregatesc asa cum ma pricep si cu ajutorul celor care imi citesc aceasta intreabare. Parchetul incearca sa creeze o tema falsa; ar duce plangerea catre fals intelectual. E clar ca nu vor sa solutioneze cazul. Intrebarile sunt:
1. Pot solicita instantei sa decida, eventual cu o suport de la OCPI, daca concluziile expertului sunt nefondate si sa anuleze raportul de expertiza intocmit de acesta?
2.In caz ca nici instanta imi respinge plangerea, ce alte cai de atac mai am?
As incerca sa evit intoarcerea dosarului la Parchet deoarece nu au facut nimic pentru a solutiona cauza.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Anatol2017 , utilizator 13:34, 16 Mai 2019
Buna ziua,
Instanta va decide strict pe baza actelor existente la dosarul de urmarire penala care au stat la baza solutiei de clasare, precum si in baza oricaror inscrisuri noi prezentate de parti.. Incheierea data de judecatorul de camera este definitiva, cu o singura exceptie, prevazuta la art 341 alin 7 pct.2 lit c C.p.p.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai extraordinare de atac hotararae definitva Anatol2017 Anatol2017 Am depus plangere penala pentru marturie mincinoasa contra unui expert topo. S-a deturnat sensul plangerii. In final am ajuns la Judecatorie. Am primit vineri ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de clasare laur2013 laur2013 in 2012 am depus o plangere penala privind marturia mincinoasa contra unei persoane care a depus marturie mincinoasa intr.un dosar civil si azi 08.04.2014 am ... (vezi toată discuția)
Decizie definitiva camera preliminara Anatol2017 Anatol2017 Am ajuns la camera preliminara cu expertul pe care l-am acuzat de marturie mincinoasa. M-am reprezentat singur. Am depus o expertiza intocmita de un expert ... (vezi toată discuția)