avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit banca

Pana in luna martie 2018 am avut serviciu cu un salariu de 5500 lei. Din luna aprilie 2018 am iesit la pensie anticipat cu o pensie de 1470. Anterior pensionarii am contractat un credit la o banca. De un an banca imi retine rata 1200 lei. Din pensie raman cu aprox. 270 lei. Aceti bani nu imi ajung de subzistenta. Restul datoriei este de 30400 lei. Vreau sa diminuez rata la 1/3 din pensie cum prevede legea. Daca banca nu este de acord sa negocieze si sa refinanteze creditul? Ce am de facut?
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
michu61, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:59, 16 Mai 2019
Cel mai bine discutati cu banca, cu toate ca nu cred ca o sa accepte...
Daca nu o sa platiti rata ce v-ati angajat sa o platiti o sa va actioneze in instanta, executare,poprire pensie...
Ei pot invoca nu aveau de unde sti ca dvs. o sa va pansionati anticipat la scurt timp dupa contractarea creditului si nu o sa mai aveti venituri pentru plata ratei lunare in suma respectiva...
Discutati cu dumnealor si, daca nu va intelegeti, cu un avocat...
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre banci- restabilire rata functie de veniturile actuale azael azael as vrea sa stiu daca exista o lege care sa stipuleze ca bancile ,sa nu poata sa iti i-a pentru plata ratei mai mult de 30% din veniturile familiei ? sau ceva ... (vezi toată discuția)
Restante banci andrrea andrrea Buna seara, imi cer scuze pentru deranj, am o problema si daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. In anul 2008 am contractat un imprumut la o banca, in ... (vezi toată discuția)
Reesalonare credit nevoi personale carmen_marine carmen_marine Buna ziua, Am o rata la un credit de nevoi personale de 1200 lei. Salariul meu s a diminuat din noiembrie 2011 cu mai mult de 50 la suta. In prezent am ... (vezi toată discuția)