avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... RISC MATERNAL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

RISC MATERNAL

Buna ziua! Am o salariata care este insarcinata in 17 saptamani si are scrisoare de la medicul ginecolog...prezinta risc maternal....ce trebuie sa fac eu ,in calitate de angajator?
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
delia2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:23, 16 Mai 2019
Buna ziua!
Aveti lucrator/serviciu extern care se ocupa de activitatea SSM (protectia muncii) in cadrul firmai dvs.?
Dar medic de medicina muncii?
Daca da, discutati cu dumnealui, acesta trebuie sa avizeze concediul de risc maternal eliberat de medicul specialist/ medicul de familie.
ORDONANTA DE URGENTA nr. 96 din 14 octombrie 2003 - privind protecţia maternitatii la locurile de munca, cu modificaile si completarile ulterioare
ART. 7
(1) În termen de 10 zile lucrătoare de la data la care angajatorul a fost anuntat în scris de către o salariata ca se afla în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 lit. c)-e), acesta are obligaţia sa
înştiinţeze medicul de medicina muncii, precum şi inspectoratul teritorial de munca pe a cărui raza îşi desfăşoară activitatea.
(2) De la data primirii înştiinţării medicul de medicina muncii şi inspectoratul teritorial de munca vor verifica condiţiile de munca ale salariatei la termenele şi în condiţiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenta.
Cititi ordpnanta...
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
Ionut.ion, utilizator
Procedura de obtinere si acordare a concediului de risc maternal
www.avocatnet.ro/forum/discu...

www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! - sarcină cu risc Ana-Maria 90 Ana-Maria 90 Bună ziua! Sunt însărcinată în 24 de săptămâni! Pe data de 08.10.19 am dus la servici o scrisoare medicala cu probleme în sarcina pentru a beneficia ... (vezi toată discuția)
Acte de la medicina muncii Davidescu Nicoleta Davidescu Nicoleta Buna Ziua!Doctorul ginecolog mia dat risc maternal deoarece am avut 2 internari cu eminenta de avort si probleme cu rinchii si mia recomandat repaus total fara ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna dupa ccc Doinadoina38 Doinadoina38 Bună ziua, am anunțat firma unde lucrez ca sunt insarcinata și ca voi prezenta concediu risc maternal imediat după ce termin concediu crestere copil 1. ... (vezi toată discuția)