Buna ziua! Cum as putea rezolva urmatoarea problema:
In luna octombrie 2017 mi-am dus masina la un service din Brasov (proprietarul imi este ruda foarte indepartata) pt finisaje estetice la masina (vopsit, schimbat parbriz, schimbat praguri etc.), mi s-a cerut o plata cash in avans in valoare de 2000lei fara a mi se oferi vreun bon, chitanta sau orice alta justificare. In momentul de fata, adica dupa un an si 7 luni, masina se afla tot in posesia service-ului auto, fiind vizibil degradata (capota lipsa, lipsa roti, abandonata in ''fundul'' unei hale plina de praf), fara nicio imbunatarie adusa din cele ce trebuiau. Pe parcursul acestei perioade mi s-au mai cerut bani pt schimbarea anumitor elemente de mecanica (kit ambreiaj, brate etc), cat si pt efectuarea itp-ului. Precizez urmatoarele; am efectuat 3 plati prin banca direct cardul unui apropiat al proprietarului service-ului (am mentionat in ordinul de plata pt ce sunt trimisi banii), am efectuat 3 plati cash fara a primi nimic ''la mana'', acestea insumand 4000 si ceva de lei.
Intrebarile mele ar fi; Cum imi pot recupera pierderea? Care ar fi temeiul legal? Si cat m-ar costa sa rezolv toata problema?
Contactati un avocat si mergeti cu toate documentele. Sanse aveti sa va recuperati banii si cred ca sunt sanse si pentru daune tinand cont ca a trecut atata timp si evident ati fost prejudiciata. Intrebarea mea totusi: de ce ati lasat sa treaca atata timp si de ce nu ati verificat starea reparatiilor in tot acest timp? (cred ca orice avocat ar pune aceasta intrebare, pentru a evita eventuale surprize).
Strangeti toate documentele pe care le aveti si mergeti la avocat. In prezent, masina unde se afla? Ati reusit sa faceti poze la masina? Incercati sa faceti poze si impreuna cu toate documentele mergeti la avocat. Probabil acesta va emite in prima faza o notificare prin care fie ii pune in vedere sa returneze toate sumele solicitate si sa aduca masina la starea initiala, fie sa o repare. Aveti proces verbal de la data intrarii in service? Cum s-a constatat ca trebuie schimbate piesele acelea?