Avocatul pe care l-am angajat si i-am predat toate actele necesare s-a adresat tribunalului ( in mod gresit ) intr'o chestiune ce era de fapt de contencios administrativ . La termenul de judecatä , judecätoarea i-a atras atentia avocatului de gresala fäcutä . Ca urmare tribunalul si-a declinat competenta . Intrebare : este un Motiv de a rezilia contractul incheiat cu avocatul ?
Buna ziua,
clientul poate solicita rezilierea unui contract de asistenta juridică din orice motiv, chiar și pentru ca pur și simplu s-a răzgândit.
Ceea ce rămâne in discuție -și presupun ca asta va și interesează, de fapt, este problema onorariului deja achitat, lucru pentru care va trebui sa discutați cu avocatul Dvs. și sa decideți împreuna, in funcție de clauzele contractuale și munca efectiv prestata.
Stimatä Doamnä Drian . Multumesc de räspuns , mai am insä o intrebare : trebuie sä-i plätim avocatului chiar dacä acesta a gresit ,, adresa '' , sau sä-i propunem o sumä pe care o plätim benevol ? ce este de fäcut in cazul cä avocatul refuzä propunerea ?
Dacă nu i-ati achitat încă onorariul discutați sa va înțelegeți amiabil.
Pe.viitor este bine sa stiti ca avocații care iau banii la urma nu prea sunt atenți...si din varii motive nici nu prea isi bat capul...
Plata anticipată stimulează concentrarea avocatului si aceasta este si regula de baza in avocatura, plata anticipată integrală.
Chestia cu banii la urma este o găselniță pentru ca avocatul sa fie angajat cu orice scop ceea ce nu este deloc grozav pentru client.Multi avocați procedează asa pentru ca oamenii nu prea vor sa plateasca si atunci unii se fac ca plătesc si altii...fac si ei ce fac cum fac...
Ii veti plati avocatului conform contractului.
In definitiv, actiunea a fost redactata.
Nu ma pot pronunta - si nici n-as face-o!- asupra deciziilor unui coleg.
Ideea este ca uneori nici legea nu e clara, practica instantelor poate fi diferita si exista situatii in care stabilirea instantei competente poate ridica probleme si mai multe instante se pot declara simultan ne/competente sa judece. Tocmai de aceea exista si notiunea de "conflict de competenta"
Am incercat sä rezolv cu avocatul pe cale amiabilä restituirea partialä ( 1000,- Ron ) a onorariului si acesta a refuzat . Mai mult : am atentionat avocatul prin Email ,inaintea procesului cä trebuie sä se adreseze cu aceastä cauzä la CONTENCIOS ADMINISTRATIV . Acesta a ignorat mesjul meu . De fapt dupä pärerea mea , eu n-ar trebui sä-i plätesc de cät costurile de deplasare . Intrebare : sä mä asdresez mai intäi Baroului sau sä-l actionez direct in judecatä . Multumesc !