avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare detector de gaze pe scara. Cum se repartizeaza ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare detector de gaze pe scara. Cum se repartizeaza costurile pe apartamente ?

Buna ziua !
Va rog sa-mi spuneti . Pentru montarea unui detector de gaze pe scara blocului , costurile se repartizeaza pe apartemente proportional cu cota parte indiviza ?
Multumesc ?
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 17:23, 19 Mai 2019
Buna ziua!
Dupa parerea mea, da, se aduce o imbunatatire instalatiei comune de gaz.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat instalarea detectorului de gaz se executa in partea comuna de instalatie,costurile aferente se repartizeaza tuturor proprietarilor functie de cota indiviza
dar daca pe o scara de bloc, unde exista o asociatie dinstincta a acelei scari si unde nu toti proprietrii sunt racordati la coloana de gaze? In acest caz cum procedam?
Multumesc.
Daca acele apartamente/spatii nu au fost racordate la gaze prin constructia blocului, implicit in actele de proprietate nu sunt prevazute cote indiviza asupra instalatiei de GN, acei proprietari nu participa la nicio cheltuiala legata de instalatiei de GN ei nefiind coproprietari. Asta ar fi cazul spatiilor comerciale la parterul blocurilor sau al apartamentelor prevazute cu aparatura electrica de gatit in blocurile noi conf alaegerii proprietarului care a achitat construnctia in avans.

Daca acele apart nu sunt racordate ca urmare a debransarii de la instalatie (de ex si-au pus centrala proprie), atunci respectivilor proprietari li se vor repartiza chelt cu detectoarele, reviziile etc aferente instalatiei de GN comune ca si cum ar fi racordati. Temei legal art 75 alin (4) din L196/2018.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detectoare wireless de gaze buna ziua, am o problema cu presedintele blocului in care locuiesc ... lgsanda lgsanda Buna ziua, Am o problema cu Presedintele blocului in care locuiesc din Bucuresti. El ma obliga sa platesc instalarea unui nou detector de gaze wireless si ... (vezi toată discuția)
Declaratie ca nu doresc montare kit detector de gaze degetel2013 degetel2013 instalatie de gaze din 2005, societatea de gaze trimite firma 1 pentru a schimba contoarele de gaze de pe holurile din bloc fara a monta placa de sustinere ... (vezi toată discuția)
Am instalație de gaz separată de a vecinilor, dar instalația lor îmi tranzitează bucătăria sunt obligat să-mi montez un al doilea detector? somnu somnu Buna ziua, Locuiesc la bloc si am o instalatie separata de gaz fata de acesta. Pe instalatia mea am montat senzor de gaz si electrovalva in apartament si ... (vezi toată discuția)