avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reprezentare instanta cu consilier juridic si avocat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reprezentare instanta cu consilier juridic si avocat

Buna ziua,
Exista vreo prevedere legala care impune restrictia angajarii unui avocat cu contract de reprezentare pentru un litigiu in dreptul muncii daca societatea are ca angajat un consilier juridic cu contract individual de munca? Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:10, 21 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista interdicții legale.
În general avocații se ocupa de litigii si nu consilierii juridici dar societățile uzează de serviciile consilierilor juridic din motive financiare.
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In sectorul bugetar exista restrictii ... Consilierul juridic asigura apararea drepturilor şi intereselor legitime ale statului, ale autorităţilor publice centrale şi locale, ale instituţiilor publice şi de interes public, ale celorlalte persoane juridice de drept public, precum şi ale persoanelor juridice de drept privat, în slujba cărora se afla şi în conformitate cu Constitutia şi legile tarii.

Consilierul juridic în activitatea sa asigura consultanţă şi reprezentarea autorităţii sau institutiei publice în serviciul careia se afla ori a persoanei juridice cu care are raporturi de muncă, apara drepturile şi interesele legitime ale acestora în raporturile lor cu autorităţile publice, instituţiile de orice natura, precum şi cu orice persoană juridica sau fizica, română sau străină; în condiţiile legii şi ale regulamentelor specifice unităţii, avizeaza şi contrasemnează actele cu caracter juridic.
In sectorul bugetar institutiile ar putea avea probleme cu cei de la Curtea de Conturi daca angajeaza firme de avocatura. Nu in mod obligatoriu, depinde de fiecare caz in parte.
In sectorul privat nu exista impedimente in acest sens.
Daca tot s-a deschis subiectul, eu sunt curios daca ati intalnit situatii in care o societate sa fie reprezentata, in aceeasi cauza, atat de avocat cat si de consilierul juridic??!!!
Multumesc pentru opinie!
Multumesc pentru opinie. Aveti un exemplu la indemana in care se poate angaja o societate/firma de avocatura trecand peste existenta unui consilier juridic angajat, astfel incat sa nu faca obiectul vreunui ,,prejudiciu" in ochii Curtii de Conturi?

Alte discuții în legătură

Ce este consilierul juridic? ionutzt ionutzt Buna Ziua imi puteti spune va rog ce inseamna consilier juridic din toate punctele de vedere sau mai multe detali? Va multumesc, respectuos! (vezi toată discuția)
Revenire ccc AliDan28 AliDan28 Bună ziua o angajata revine din ccc , înainte sa plece în ccc avea funcția de cons juridic, Acum la întoarcere revine, semnează act adițional unde ... (vezi toată discuția)
Jurist societate agricola SIHASTRU36 SIHASTRU36 Buna ziua! Supun atentiei dv urmatoarea speta.Verisorul meu vrea sa se angajeze la o societate agricola ca jurist.Este tanar si nu are experienta.Ar vrea sa ... (vezi toată discuția)