avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Taxe vamale parfumuri din SUA
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Taxe vamale parfumuri din SUA

Buna seara,

am achizitionat ca PFA de la un distribuitor autorizat din SUA parfumuri de brand designer. Coletul in valoare de $1084.80 ( $734.80 parfumurile si $350 transport ) a ajuns la Vama Otopeni.

Dupa ce am furnizat comisionarului toate documentele solicitate am fost anuntata de urmatoarele costuri:

1. din partea curierului care se va ocupa de livrarea catre sediu:
Depozitare: 0.25 USD/zi/kg pana la preluarea marfii din magazine
DGR (marfuri periculoase): 25 EUR/zi pana la preluarea marfii din magazine

2. de la comisionar (prin email trimis curierului si atasat unuia din mesajele ajunse catre mine):
Depozitarea 0.10 eur/kg/zi, minim 6 eur;
Taxa dangerous : 15 eur /zi, pana la livrare.

In plus, curierul m-a anuntat ca trebuie sa platesc costuri suplimentare pentru efectuarea formalitatilor vamale de import si eliberarea marfii : 800 EURO + TVA .

Adaug ca luni, 20 mai 2019, se fac 18 zile de depozitare (pentru ca am avut nevoie de timp sa procur documentele socilitate).

Intrebarile mele:

1. ce costuri de depozitare si marfuri periculoase se aplica: cele ale comisionarului sau ale curierului?

2. este fireaca taxa de 800 EUR + TVA? Nu se aplica procent din valoarea produselor? Mentionez ca tariful armonizat al produselor este 3307200002, care figureaza la categoria Deodorante. Tot ce am in pachet sunt ape de toaleta/parfum, iar din seturile cadou sunt ape de toaleta/parfum si lotiuni de corp/gel de dus, insa pe chitanta primita de la furnizor si acceptata de vama este indicat 3307200002 .

3. PFA-ul meu este neplatitor de TVA. Cum procedez cu plata TVA-ului in cadrul taxelor vamale?

4. Imi puteti oferi indicatii privitoare la reglementarile legislativeaferente cazului meu, pentru a le studia si a putea argumenta comisionarului diferentele intalnite in sumele ce mi-au fost furnizate?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2019
Roxana Ana Cernat , Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Roxana Ana Cernat , Consultant resurse umane 15:46, 20 Mai 2019
Update:

1. Am telefonat persoanei de contact din cadrul Vamei Otopeni si mi-a raspuns ca nu poate sa imi justifice mie, personal, diferenta de pret a costurilor de depozitare si marfuri periculoase (desi sunt destinatarul marfii), pentru ca persoana indicata ca fiind autorizata sa se ocupe transport este curierul.

2. Taxa de servicii 800 EUR + TVA se pare ca urmeaza sa fie platita de agentul care a contractat curierul. Cred ca aici este vorba de furnizor... Desi nu cred ca furnizorul a fost informat asupra valorii pretului pe servicii...

3. Tot curierul mi-a indicat ca desi sunt PFA neplatitor de TVA, TVA-ul catre vama tot trebuie platit.

4. Nici nu stiu ce legislatie sa verific: drept comercial, drept fiscal... Un sfat din partea dumneavoastra ar fi foarte util.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente cost marfuri periculoase in vama Roxana Ana Cernat Roxana Ana Cernat Buna seara, am achizitionat parfumuri de la un furnizor din SUA. Pentru colet a trebuit sa platesc taxa de depozitare si taxa de marfuri ... (vezi toată discuția)
Abrevieri transport maritim cif, sonya33 sonya33 buna ziua, am importat marfa din China 950usd- plata in avans, transport 625, factura fiind CIF Bucuresti. marfa a ajuns in portul Koper din Slovenia, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea speta.de curand am facut ... dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta.De curand am facut o comanda in China pentru un mic utilaj. Acest mic utilaj are 320kg si volum 1,2m.c. si ... (vezi toată discuția)