avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cine calculeaza termenul care trebuie executat de la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cine calculeaza termenul care trebuie executat de la doua dosare de incarcerare date de judecatorii diferite

Buna ziua,

As avea nevoie de sfatului cuiva care cunoste procedurile penale. Situatia pe care incercam sa o solutionam este a unui minor condamnat la 1 an si 5 luni pt o infractiune de catre judecatoria V. In timp ce executa pedeapsa, i s-a judecat si un dosar anterior de catre o judecatorie diferita, judecatoria H.
Judecatoria H i-a dat o pedeapsa de inca 7 luni, facand un total de 2 ani.

Problema cu care ne confruntam: hotararea de 7 luni a fost apelata. Pana la programararea apelului (care a durat 6 luni) inculpatul a fost eliberat pt prima pedeapsa - 3 luni au trecut de la data la care s-a depus apelul la data eliberarii. In timpul eliberarii apelul a fost respins si a fost internat din nou.
Acum apare ca trebuie sa execute 10 luni, in conditiile in care el deja a terminat o pedeapsa si are clar numai 7 luni ramase... I s-au adaugat cele 3 luni deja executate.

Cine ii poate calcula perioada savarsita in timpul primei pedepse de la devenirea definitiva a celei de-a doua pedepse pana la terminarea primei pedespe?
A doua judecatorie se declara necompetenta, pt ca el era incarcerat pt o pedeapsa data de judecatoria V.
Prima judcatorie(V) de asememenea... desi ei ar fi trebuit sa rezolve eroarea materiala.
Judecatoria din circumscriptia centrului de detentie trimite la judecatoria care ia dat pedeapsa initial.

Unde credeti ca putem face o contestatie sau ceva? Cum sa se numeasca si ce dovezi sa aducem ca el deja a executat acele luni? Mi se pare un cerc vicios de nedezlegat si ar trebui sa fie totusi simplu, din moment ce el are un bilet de eliberare 3 luni dupa cea de-a doua hotarar (cum poate fi eliberarea lui ignorata de toti?)

Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2019
iuene123, utilizator
Cel mai recent răspuns: iuene123 , utilizator 18:08, 18 Mai 2019
Bună ziua! Cred că aţi mai postat exact aceeaşi problemă pe acest forum. Şi atunci v-am răspuns că sunt multe neclarităţi în povestea dumneavoastră şi că ar fi util să văd sentinţele definitive ca să vă pot ajuta.
Fiind minor, inculpatului nui se aplică pedepse, ci măsuri educative. De asemenea, deşi dumneavoastră aţi făcut o simplă adunare între pedepse, de regulă nu se procedează aşa la contopirea măsurilor educative.
Încercaţi sî fiţi mai structurat/structurată ca să vă pot ajuta.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Asa este, se vede bine cat de disperati suntem cu aceasta situatie. Am scris in acel post toate deciziile cu datele reale si corecte: www.avocatnet.ro/forum/discu...

Cel mai bine e sa ignorati acest post atunci, care discuta numai o farama a problemei.... iar postul cu linkul de mai sus are tot sirul contestatiilor si incercarilor de a rezolva situatia.

Va multumesc pentru perspicacitate :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva penala schimbata ulterior pt mai multe luni de catre aceeasi judecatorie - ce se poate face roica1235 roica1235 In acest caz inculpatul a fost acuzat pt doua infracțiuni: pt prima infracțiune a primit o pedeapsa de 1 an și șase luni și, în timp ce executa pedeapsa, ... (vezi toată discuția)
Judecatoria solicita adeverinta de incarcerare cu data prezenta a unui detinut inchis deja de doua luni dan_farcas dan_farcas Inculpatul a sarvarsit o pedeapsa si ulterior a fost condamnat pt un alt dosar si internat la un centru de reeducare pe data de 27.11.2018 pt a doua oara ... (vezi toată discuția)
Liberare condiționata ionut_ghi ionut_ghi buna ziua!sotul meu a fost condamnat pt o perioada de 6 luni in data de 15.03.2017 a fost admis pt eliberarea conditionata abia pe 1.09.2017 afisarea a fost ... (vezi toată discuția)