avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor In cat timp imi va fi reabilitat cazierul
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

In cat timp imi va fi reabilitat cazierul

Buna ziua , am fost condamnat la 8luni de inchisoare in urma unei vatamari corporale din culpa , art 196 , pedeapsa mi a fost amanata , si am mers timp de 2 ani la serviciul de probatiune, unde am respectat toate cerintele, mi am platit cheltuielile judiciare cat si cele civile catre partea vatamata , lucrez cu forme legale, si nu am mai facut absolut nimic , nici macar o amenda contraventionala , am terminat supravegherea la serviciul de probatiune in luna februarie 2019, imi pot reabilita cazierul ? Doresc sa ma angajez in cadrul MAPN
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 22:43, 18 Mai 2019

Art. 165

Reabilitarea de drept

Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune
DEPUNETI o asemenea cerere :

DOMNULE PREŞEDINTE,

Subsemnatul(a)_, domiciliat(ă) în_, vă rog să pronunţaţi o hotărâre prin care să se

CONSTATE INTERVENIREA REABILITĂRII MELE DE DREPT

Motivele cererii:

În fapt, prin sentinţa penală nr._, din_, pronunţată de_, în baza art._ am fost condamnat(ă) la închisoare (sau amendă), pe care am executat-o ( sau am fost graţiat).

Din momentul executării (sau graţierii) au trecut mai mult de trei ani, timp în care nu am mai săvârşit nici o altă infracţiune.

În drept, îmi întemeiez cererea pe disp. art. 165 din Noul C. pen.

Anexez copia hotărârii de condamnare.

În dovedirea cererii vă rog să cereţi copie de pe fişa mea de cazier, pentru a constata că nu am suferit nici o altă condamnare.

Data depunerii_

Semnătura_

DOMNULUI PREŞEDINTE AL JUDECĂTORIEI_

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept pedeapsa aplicata- dupa 2 ani si 7 luni sau 3 ani? AndreeaB87 AndreeaB87 Buna ziua! Am fost condamnata la 7 luni de inchisoare cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Sentinta a fost definitiva la ... (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului judiciar Paul112 Paul112 Buna ziua in 11 octombrie 2011 am primit sentinta definitiva si irevocabila , 8 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea dupa noul cod CRYS7709 CRYS7709 buna ziua, am avut o condamnare de 10 luni cu executare in 31 martie 2012 pana in 4 octombrie 2012 conditionat,dar de drept era in 31ian.2013,cand se sterg din ... (vezi toată discuția)