avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cercetarepenala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cercetarepenala

Se poate cerceta si da in instanta spre judecare in Romania pentru o fapta comisa in alta tara( in 2012,parat fiind in 2013 de catre un prieten, in 2017 mi s a adus la cunostinta si in acest an a fost trimis spre judecare) in conditiile in care in tara respectiva nu este deschis niciun dosar penal?Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:01, 18 Mai 2019
Da, se poate, în baza principiului personalităţii, prevăzut la art. 9 din Codul penal.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Puteti fi condamnat.
Despre ce faptă este vorba?
Doar daca fapta nu ar fi infracțiune acolo ar putea fi formulate aparari sofisticate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis Ioanahulpe306@gmail.com Ioanahulpe306@gmail.com Buna ziua aș avea si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns,pe prietenul meu la-u prins in România conducand un autoturism fara permis si ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Petretudor95 Petretudor95 Salut . Am avut un accident rutier si eu nu am fost de vina , dar am avut in masina 6 persoane . Permisul mi.a fost retinut de politie . Cum imi pot recupera ... (vezi toată discuția)
Art.371 acuzatii de incest / homosexualitate facute in public cristi44 cristi44 Va salut, Un individ a facut in public afirmatii de relatii incestuoase catre o mama de 70 ani si fiul sau de 50 ani, in acelasi timp afirmand ca fiul este ... (vezi toată discuția)