avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nota Constatare oprire in loc nepermis de la PL S4
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nota Constatare oprire in loc nepermis de la PL S4

Buna seara,

As avea si eu niste intrebari legate de o Nota de Constatare
emisa de Politia Locala Sector 4, pe care am gasit-o in parbriz
pentru oprire in loc nepermis, prin care mi se solicita sa ma
prezint la sediul PL pentru "lamurirea situatiei" (probabil emitere
PV amenda):

1. Care este temeiul legal al invitatiei, avand in vedere ca Politia
Locala nu paote cere informatii despre cine a condus autoturismul
(conform deciziei 11/2017 ICCJ RIL)?
2. Ce se poate intampla daca nu ma prezint la sediul Politiei Locale
(atat dpdv legal, cat si posibile abuzuri)?
3. Care este termenul de prezentare, avand in vedere ca pe Nota
de constatare nu este trecut un termen limita sau o data/ora prestabilita?
(exista o formulare de genul "in cel mai scurt timp", dar asta poate
fi interpretat oricu).
4. Exista o limita de timp in care se poate emite un PV de amenda
de la data evenimentului? (daca se poate si o indicare a legii ce
reglementeaza acest lucru)

Nu stiu daca are vreo importanta, dar autoturismul este inmatriculat
pe persoana juridica.

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:25, 20 Mai 2019
1. Niciunul, merg pe noroc, daca se prezinta il ardem daca nu, nu.
2. Nimic.
3. Niciunul.
4. Nu, din ce mi-a zis cineva de la locala mai nou nu le mai da nici politia rutiera datele conducatorului, totul e pe noroc.

mariustz a scris:

1. Niciunul, merg pe noroc, daca se prezinta il ardem daca nu, nu.
2. Nimic.
3. Niciunul.
4. Nu, din ce mi-a zis cineva de la locala mai nou nu le mai da nici politia rutiera datele conducatorului, totul e pe noroc.

Multumesc pentru raspunsuri, m-ar interesa insa si baza legala a lor. De ex., din ce am inteles, exista un termen de 60 zile de la constatarea faptei pana cand se poate emite un PV de amenda, dar nu stiu care este baza legala a afirmatiei.

Multumesc!
Termenul trebuia sa fie trecut pe nota, sub forma "in caz de neprezentare in maxim x zile se risca bla bla bla" contine ceva de genul sau e o simpla invitatie ca la nunta? Daca nu contine, arunc-o linistit. Oricum citeste si asta: www.avocatnet.ro/articol_458...

Nu au cum sa te amendeze, si nu au cum sa te oblige sa te prezinti, daca te prezinti te amendeaza ca or sa spuna ca ai fost tu la volan, ei merg pe noroc aici, plus ca nici in legea lor nu e prevazuta chestia asta cu invitatia, poti cauta legea 155/2010 sa te documentezi. Sfatul meu e in continuare s-o arunci.
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2019
mariustz, utilizator

hpuiu a scris:

Multumesc pentru raspunsuri, m-ar interesa insa si baza legala a lor.

Baza lor legala poate fi cel mult o HCL. Asa s-a intimplat in Cluj Napoca, prin hotarirea HCL 61/2014. Primaria si-a frecat mainile crezind ca a rezolvat. Insa decizia 11/2017 a ICCJ este izvor de drept, prin urmare o societate de avocati din Cluj a reusit in toamna anului trecut sa cistige si apelul pe acest subiect. Din pacate nu gasesc linkul respectiv, insa imi amintesc faptul ca societatea respectiva de avocati a depus prima data o plingere prealabila catre primarie, iar apoi, negasind intelegere, au apelat la instanta de fond si in final au ajuns la apel .Pe care l-au cistigat.
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2019
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa de la insp.de politie bartalis eva bartalis eva Buna ziua, am primit o adresa de la insp.de politie rutiera, ca o masina a SC bartacom srl citez.In conformitate cu art 102/1/14 coroborat cu art.98/5 din ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala cluj glt2112 glt2112 Stimati consultanti, Situatia in fapt: Am parcat masina pe o strada laterala blocului in care locuiesc cu jumatate pe carosabil, si jumatate pe trotuar. Am ... (vezi toată discuția)
Invitatie politia locala Longines Longines Bună ziua, În dimineața zilei de astăzi am găsit în parbriz o invitație de la Politia Locala, pentru parcare pe trotuar, pentru a mă prezenta la ... (vezi toată discuția)