avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprapunere terenuri
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprapunere terenuri

Buna ziua!
Impreuna cu 2 prieteni, am cumparat un teren intravilan (12.000 mp) cu categoria de folosinta ”arabil”. Am contactat un arhitect pentru realizarea unui PUZ, am urmat toate procedurile legale in acest sens (aprobari Electrica, Enel, Patrimoniu, studiu Geo, etc.), procedura ce a durat aproape 2 ani si o cheltuiala de peste 4000 euro. PUZ-ul a fost finalizat cu succes, fara niciun impediment major, rezultand 3 parcele. S-au efectuat si demersuile notariale, rezultand 3 Carti Funciare, moment in care a aparut surpiza majora....in noile CF-uri parcela care imi revenea (in intregime) si parcela unuia dintre prieteni (in mica parte) aparea ca suprapunere cu terenul vecinilor, asta in conditiile in care in Cartea Funciara initiala la partea de ”Sarcini” aparea ”Nu sunt”
As dori sa va intreb daca ati mai intalnit o situatie asemanatoare si ce ar fi de facut? Cine poate fi raspunzator pentru cele intamplate? In urma unui proces as avea sansa de a ramane cu terenul neafectat sau as putea sa cer o despagubire?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2019
Gabriel T., utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel T. , utilizator 07:36, 20 Mai 2019
Eu am experimentat ceva similar cu ani în urmă. În cazul meu au fost greșeli de măsurare. În final, OCPI local a organizat o re-cadastrare a terenurilor cu probleme (vreo 6-7 proprietăți), fiindcă fiecare stăpânea suprafața lui și nici un vecin n-a avut pretenții materiale. S-au retrasat granițele ca să corespundă cu realitatea, au fost eliberate CF-uri noi. Proprietarii au achitat măsurătorile, celelalte cheltuieli au fost în sarcina OCPI. A fost o înțelegere simplificatoare. A durat o vară. Fără notari, fără procese.
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2019
adriandimitriu, utilizator
Apreciez si va multumesc pentru raspuns.
Nu stiu cat de mare era suprapunerea in cazul dvs., dar in cazul meu este de peste 3500 mp, iar un plan parcelar ma indoiesc ca ar putea rezolva situatia incat sa imi fie favorabila. Terenul meu are o deschidere de 45 ml si o lungime de 80 ml, dar printr-un plan parcelar sunt sigur ca nu se va putea pastra acest raport. In afara de asta, terenul nostru este singurul teren intravilan cu PUZ, restul terenurilor implicate fiind in categoria extravilan. Chiar daca se re-cadastreaza terenurile, in asa fel incat deschiderea la drum sa nu fie mult diminuata, ceea ce e aproape imposibil pentru ca vecinul cu care exista suprapunerea are terenul suprapus cu 10 ml si cu vecinul din partea dreapta (deci exista o suprapunere totala de 55 ml), nu stiu daca terenul care mi s-ar acorda in schimb ar fi tot intravilan si cu PUZ, pentru ca toate terenurile din jur sunt in extravilanul localitatii.
Ceea ce imi doresc este fie pastrarea raportului initial (sau unul foarte apropiat) fie o despagubire materiala de valoarea investitiei. Mi s-ar parea frumos sa existe o posibilitate de rezolvare amiabila de scurta durata care sa nu implice un proces....dar nu cred ca se va putea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere cadastru si suprapunere cu vecin care face puz oanapetrica oanapetrica Buna ziua, am si eu o problema cu respingerea unui cadastru deoarece se suprapune cu cel al vecinului , terenul este extravilan. Acum el a inceput procedura de ... (vezi toată discuția)
Si-a construit casa pe terenul meu alian191 alian191 Buna ziua. Va relatez pe scurt despre problema mea. Am cumparat in 2001 un teren, 5000mp, atunci zona era extravilana , din 2006 s-a trecut de catre primarie ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan - alipire parcele Leordeanu Leordeanu trebuie sa alipesc trei parcele care rezulta in extravilan. Mi s-a solicitat o declaratie prin care sa accept eventualele modificari dupa ce se face planul ... (vezi toată discuția)