avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

As dori cateva opinii cu privire la urmatoarele:

Sunt legatar universal.
Autorul meu a decedat in 2015
Sotia autorului in 2000
Bunurile mostenite de la autorul meu provin dinafara casatoriei cu defuncta sa sotie.
Defuncta sotie a autorului meu are deasmenea bunuri dinafara casatoriei.
Defuncta sotie are copii dinafara casatoriei.
Autorul meu nu are copii cu defuncta sotie.

La mostenirea s defunctei sotii vin copii sai, aici am inteles.
Dar poate fi chemat si legatarul ? Autorul a decedat dupa sotie, astfel intelegem ca o mosteneste pe sotie, iar legatarul poate exercita orice actiune ar fi putut exercita autorul sau.

Se naste intrebarea:
Poate legatarul initia deschiderea mostenirii,daca cei 2 copii stau in pasivitate?

Ce actiune ar trebui sa inteprinda legatarul ?....sau trebuie sa astepte sa deschida copii defunctei mostenirea.

Face legatarul parte din clasa 1 de mostenitori ?

Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2019
Antik, utilizator

Alte discuții în legătură

Speță succesiune bn adecedat in anul 2000 și era căsătorită ... Dor77 Dor77 Speță succesiune BN adecedat in anul 2000 și era căsătorită cu BD care a decedat în 2014 BD a lăsat un legat cu titlu universal pentru o ... (vezi toată discuția)
Legatul universal Antik Antik '' Legatul Universal'' confera dreptul [i]legatarului universal[/i] de a exercita orice actiune patrimoniala care ar fi putut fi exercitata de testator daca ... (vezi toată discuția)
Titularul unui credit a decedat, transfer al obligatiilor de plata catre familie ionut2601 ionut2601 buna ziua, Credit facut la credit europe bank in 10-12-2007,suma 8,497.50,perioada de rambursare 120 luni.Clientul a decedat la 01.07.2015.Dupa achitarea ... (vezi toată discuția)