avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie teren agricol

Eu am recuperat pământ agricol care a fost naționalizat . Moștenire de la părinții mei. Eu acum sunt văduv.sotia a avut o fata din prima căsătorie . Eu doresc sa fac donație de acest teren unui nepot de frate. Va precizez ca nu am făcut decât acceptarea succesiuni.
Va rog sa ma ajutati cu sfatul dumneavoastră cum sa procedez sa fac aceasta donație. Cam cât durează si ce acte am nevoie? Mulțumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:25, 20 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa dezbateti succesiunea dupa parintii dvs, dupa, sa intocmiti documentatia cadastrala, sa va intabulati dreptul de proprietate la Cartea Funciara, si ulterior puteti sa donati.
Pentru actele necesare, va adresati unui birou notarial din circumscriptia judecatoriei unde defunctii au avut ultimul domiciliu.
Durata depinde de cat de repede procurati dvs actele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate acte necesare daniel2222 daniel2222 Bunicul vroia sa-mi lase mostenire pamantul vreo 7200 mp dar am amanat, si intre timp a murit si el si bunica :(( , si a ramas treaba nerezolvata! Eu am titlul ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil Laurentiu Colta Laurentiu Colta Am o casa pe care as vrea sa o vand.Casa este a mamei mele obținută prin act de vanzare- cumpărare de la părinții ei. Mentionez faptul că nici mama si ... (vezi toată discuția)
Succesiune Bubulinu08 Bubulinu08 Bună ziua Pentru o succesiune ce acte am nevoie? Mulțumesc (vezi toată discuția)