avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Bună ziua
Pentru o succesiune ce acte am nevoie? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:50, 3 Martie 2020
Va adresați unui birou notarial din circumscripția judecătoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu, expuneti speta dvs si in functie de asta vi se vor indica actele necesare.
Buna ziua, daca va uitati pe internet veti gasi notari care detaliaza actele necesare . Daca veti cauta sigur gasiti informatii la un notar. Eu va dau un ex:
• certificatul de deces al defunctului;
• actele de identitate ale succesibililor/moștenitorilor;
• certificatele de naștere ale succesibililor (cu excepția soțului supraviețuitor);
• certificatele de căsătorie pentru soțul supraviețuitor și pentru succesibilii care și-au schimbat numele prin căsătorie, sau alt document care atestă modificarea numelui (hotărâre de divorț etc.);
• actele care dovedesc drepturile și obligațiile defunctului;
• certificat de atestare fiscală eliberat de Direcția de Impozite și Taxe Locale;
• certificatul fiscal eliberat de ANAF;
• declarații de opțiune succesorală (acceptare, renunțare), dacă există;
• testament(e), dacă există;
• documentația cadastrală sau încheierea de intabulare, dacă există;
• extras de carte funciară pentru informare, pentru imobilele intabulate;
Si oricum cand vor avea timp moderatorii va vor explica mult profesionist. Eu le sunt recunoscatoare pentru ca de cate ori am solicitat un sfat l-am primit si intotdeauna a fost eficient. Va dura un pic poate va vor cere si alte acte dar acestea enumerate sunt primele cerute.
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2020
hacman, utilizator
Da, numai ca, vedeti, dvs,....exista niste motive foarte bine intemeiate pentru care este bine ca cetateanul sa se deplaseze personal la un birou notarial si sa discute direct cu notarul. Ca si cand est bolnav, nu ii scrii doctorului mailuri, oricat ar fi de comod, de acasa, din fata calculatorului.
De exemplu...
Domnul nu ne-a spus dupa cine dezbate succesiunea, cati mostenitori sunt in total, cati sunt in viata, cati au pretentii la succesiune si cati se afla in tara.
"Actele care dovedesc drepturile și obligațiile defunctului"
Asta in viziunea unui om de rand insemnand ce? Trebuie discutat ce bunuri a avut defunctul, ce acte detine, cum se numesc, unde le-a incheiat, cum au fost dobandite bunurile, cum trebuie procedat daca defunctul nu detine acte de proprietate etc.
"certificatul fiscal eliberat de ANAF"- se obtine numai in baza unei adrese speciale de la notar, in termen de aproximativ 1-2 saptamani.
"extras de carte funciară pentru informare"- de unde se ia? Cat costa? cat dureaza?

De aceea se discuta direct, pentru ca nicio situatie nu seamana cu cealalta, iar toate detaliile privind procurarea actelor, modalitatea, eventual costurile, se discuta live.
Altfel, o sa ne plangem ca suntem trimisi pe drumuri dupa hartii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezaterea mostenirii alexandrastefana alexandrastefana Buna ziua. Tatal meu a decedat in 2006. Suntem 2 frati(majori),si mama. Avem un apartament cu 3 camere. Succesiunea nu a fost facuta. Mama si fratele meu,imi ... (vezi toată discuția)
Succesiune sallomeia sallomeia Buna seara!!!As dori si eu sa stiu ce acte sint necesare unei succesiuni potrivit legislatiei in vigoare (vezi toată discuția)
De unde pot obtine un certificat de sarcini fata de defuncti daca nu exista cadastru efectuat? SHAMMY SHAMMY buna ziua, de unde pot obtine un [b]certificat de sarcini fata de defuncti daca nu exista cadastru efectuat[/b]/ Notarul este cel care elibereaza certificatul ... (vezi toată discuția)