buna ziua, de unde pot obtine un certificat de sarcini fata de defuncti daca nu exista cadastru efectuat/ Notarul este cel care elibereaza certificatul de sarcini, sau tot de la cadastru il pot obtine, daca nu am cadastru?!
Am solicitat instantei deschiderea unei succesiuni, instanta cerandu-mi sa depun:
1. extras de carte funciara/ori un cerificat emis in acest sens de biroul de cadastru
2. certificat de sarcini pentru defuncti.
Multumesc.
Certificatul de sarcini se elibereaza de Biroul de Carte Funciara, pentru bunuri (nu persoane) si doar atunci cand nu exista acte de proprietate, Nu e necesara documentatia cadastrala.
Extrasul de informare se obtine tot de la Carte funciara, insa numai pe baza documentatiei cadastrale si numai daca imobilul a fost intabulat, deci exista acte de proprietate.
Acte de proprietate exista si au fost depuse la dosar. Cadastrul nu a fost facut de defuncti-de parinti, dar instanta imi cere un certificat emis de cadastru din care sa reiasa titularul bunurilor precum si acest certificat de sarcini pentru bunurile defunctilor, pentru care am deschis succesiunea. Sa inteleg ca este vorba de un singur certificat pe care il solicit la cadastru? Multumesc pentru raspuns.
Succesiune
ContSters471661
Buna ziua. In data de 14 aprilie 2018 am depus la notar actele necesare pt dezbaterea succesiunii in urma decesului tatalui meu. Am platit taxele pt Cadastru, ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare imobil
adighe
Buna ziua si bine v-am gasit,
Doresc sa vand un imobil proprietate personala, dar singurele acte pe care le am sunt contractul de vanzare-cumparare intre ... (vezi toată discuția)