avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. In data de 14 aprilie 2018 am depus la notar actele necesare pt dezbaterea succesiunii in urma decesului tatalui meu. Am platit taxele pt Cadastru, am adus si martorii pt declaratii. Mostenitori suntem eu si mama. Maine, 3 mai 2018, se implinesc 2 ani de la deces. Doamna notar spune ca nu a primit inca raspunsuri la adresele pe care le-a trimis. As avea 2 intrebari: 1. De ce dureaza atat de mult o succesiune simpla, fara probleme? La ce institutii se trimit adrese? Care sunt pasii ce trebuie facuti dupa depunerea dosarului si declaratiile martorilor? 2. Daca dosarul este depus inainte de termenul de 2 ani, dar succesiunea nu este finalizata, se mai plateste impozitul de 1% daca se depaseste termenul? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:58, 2 Mai 2018
1. Păi, spre exemplu la Primărie pentru eliberarea certificatului de atestare fiscală, care atesta plata la zi a taxelor și impozitelor locale, la Anaf, pentru eliberarea unui certificat de atestare fiscală care atesta ca defunctul nu avea datorii la stat, certificate a caror eliberare poate dura și 2 saptamani. Apoi, la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară pentru eliberarea unui extras de Carte Funciară pentru informare (care atesta daca exista sarcini asupra bunurilor imobile din masa succesorala), care durează vreo 3 zile, adrese facute la banci pentru eliberarea unor extrase de cont privind sumele deținute de defunct, extrase de cont care uneori se trimit prin posta. Toate aceste instituții nu eliberează nici un document, fără dovada faptului că dosarul succesoral a fost înregistrat pe rolul acelui birou notarial.
Poate la biroul notarial mai sunt si alte acte programate.
2. Da, veti plati impozit, daca intre timp se împlinesc 2 ani de la deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sallomeia sallomeia Buna seara!!!As dori si eu sa stiu ce acte sint necesare unei succesiuni potrivit legislatiei in vigoare (vezi toată discuția)
Succesiune dupa deces claudia t claudia t la cat timp de la deces trebuie facuta succesiunea? tatal meu a decedat acum 1 an jumatate, am ramas doar eu si mama. este nevoie de succesiune in situatia in ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariafarau@yahoo.com mariafarau@yahoo.com Buna ziua. Am si eu o intrebare. Ce acte trebuie si care sunt demersurile pentru succesiune in urma decesului parintilor . (vezi toată discuția)