avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa deces

la cat timp de la deces trebuie facuta succesiunea? tatal meu a decedat acum 1 an jumatate, am ramas doar eu si mama. este nevoie de succesiune in situatia in care noi doua suntem singurii mostenitori?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:02, 20 Decembrie 2008
Daca nu doriti sa platiti si impozitul de 1% asupra masei succesorale, grabiti-va catre un notar de la locul ultimului domiciliu al defunctului. Procedura succesorala trebuie finalizata (certificatul de mostenitor eliberat) pana la implinirea a doi ani de la deces (dupa 2 ani se plateste si impozit).
imi puteti scrie, pe scurt, care sunt pasii succesiunii, cat dureaza totul? eu am domiciliul departe de casa natala si as vrea sa stiu cum sa imi organizez munca. Multumesc anticipat
claudia t a scris:

imi puteti scrie, pe scurt, care sunt pasii succesiunii, cat dureaza totul? eu am domiciliul departe de casa natala si as vrea sa stiu cum sa imi organizez munca. Multumesc anticipat

Are perfecta dreptate @romascanu, am simtit-o pe propria piele acum doua luni cand am platit 2000 RON pt. efectuarea intarziata a unei succesiuni!
Fiindca nu vi s-a raspuns la intrebare pana acum, imi permit sa va spun ca aveti nevoie de toate actele de proprietate, actele de identitate ale mostenitorilor si, in general, orice alt act care credeti ca ar fi necesar. E obligatorie prezenta dvs. si a mamei dvs. si, de regula, dureaza cateva ore respectiva operatiune (la mine asa a fost, a durat vreo patru ore, pt. verificari, mi-a spus notarul!).
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Decembrie 2008
grobianu, utilizator
Certificatul de deces, certificatul de căsătorie al părinţilor, certificatul dumneavoastră de naştere şi, dacă v-aţi schimbat numele, cel de căsătorie, certificat de atestare fiscală emis emis de finanţele locale (privind imobilele defunctului), acte de proprietate privitoare la bunurile din masa succesorală, doi martori.

Puteţi fi reprezentată la succesiune de către un mandatar convenţional (poate fi chiar mama dumneavoastră), pe baza unei procuri notariale, ceea e înseamnă că nu trebuie să vă deplasaţi în localitatea unde are loc dezbaterea succesiunii.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune...cum trebuie procedat stefan_gheorghe stefan_gheorghe Tatal meu a murit in anul 1972, de atunci nu s-a facut succesiunea. Mama impreuna cu mine si sora mea, vrem sa facem succesiunea pe 1000 mp + casa 3 camere. ... (vezi toată discuția)
Detalii despre succesiune ndm76 ndm76 Poate cineva sa-mi explice mai detaliat despre succesiune? Am citit ca, \\\"succesiunea se deschide prin moarte\\\"! Cine deschide aceasta succesiune? Cazul ... (vezi toată discuția)
Cat costa o succesiune? mitach mitach Buna ziua.In 2005 bunicul meu a decedat.Succesiunea nu a fost facuta inca.As vrea sa va intreb cam la ce sume se ajunge cu o succesiune? Poate imi mai dati un ... (vezi toată discuția)