avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... a) NEafisarea listelor de plata cu cheltuielile de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

a) NEafisarea listelor de plata cu cheltuielile de intretinere ; b) Sechestrare contor apa amplasat pe casa scarii ; c) Presedintele refuza sa elibereze adeverinta cu situatia creantelor la intretinere

Buna ziua,

De mai bine de 6 luni, cativa proprietari suntem in proces cu presedintele si administratora Asociatiei de Proprietari, ca urmare a unor nereguli, initial presupuse de noi si, ulterior, confirmate chiar de cei doi :
* lipsa Sentintei judecatoresti de infiintare / functionare sau de divizare a Asociatiei de Proprietari ;
* lipsa contului bancar = COD IBAN ;
* lipsa contractelor individuale de munca pentru : presedinte, administrator, cenzor, femeia de serviciu ;
* s-au efectuat doua lucrari de izolare la acoperisul blocului fara autorizatie de constructie;
* s-au facut lucrari pe casa scarii – fara respectarea procedurilor legale ;
* apometrele au fost amplasate pe casa scarii, inchise in cutii opace si cheile se afla la presedinte si administrator. De doua luni, nu ni se mai permite citirea consumului individual de apa !!
* de doua luni, nu se mai afiseaza listele de plata la avizier si, cei cativa proprietari aflati in proces cu Asociatia, nu stim nimic de valoarea cheltuielilor lunare calculate.
Nu stim cum procedeaza cu incasarile de la ceilalti proprietari care sunt putin ... “derutati (!?)” si inca merg orbeste pentru ca ei nu reusesc sa vada mismasurile cuplului presedinte=administrator !

In ceea ce ma priveste, pentru a face, totusi, plata cheltuielilor de intretinere, am inaintat presedintelui o adresa pentru a mi se elibera o adeverinta cu datoriile catre Asociatia de Proprietari.
Dar, de o saptamana, presedintele refuza sa mai deschida usa pentru a raspunde – intr-un fel sau altul, solicitarii mele.

Intrebari :

1. Este legala NEafisarea listelor de plata cu cheltuielile de intretinere ?
Daca NU, ce se poate face pentru cunoasterea si achitarea datoriilor lunare la intretinere ?

2. Este legal sa nu ni se permita citirea indexului apometrului individual ?
Daca NU, exista vreo metoda de a determina presedintele si administratora sa ne permita citirea consumului individual lunar ?

3. Ce ar fi de facut pentru a obtine, totusi, de la presedinte adeverinta privind creantele datorate asociatiei de proprietari si a evita cresterea datoriei la intretinere ?

Va multumesc mult pentru raspunsuri, care imi vor fi foarte utile in initierea pasilor spre rezolvarea, dintr-o perspectiva legala, a necazurilor prezentate.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2019
Loreleybc57, utilizator
Cel mai recent răspuns: Loreleybc57 , utilizator 14:02, 23 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Pentru completa si corecta dv informare parcurgeti atent disp L nr 196/2018 care prevedee regulile care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
2-Informati-va temeinic despre regulile care guverneaza activitatea asociatiilor de proprietari pentru a putea discuta,analiza in mod corect situatiile cu care va confruntati
In cadrul asociatiilor de proprietari ,reprezentantul legal=presedntele de asociatie poqte exercita atributiile in baza unui contract de mandat nu CIM cum afirmati dv
La fel si pentru cenzor
3-Amplasarea apometrelor in partea comuna condominiu respecta normele europene care prevad ca toate aparatele de contorizat utilitati sa fie instalate in exteriorul proprietatilor cu scopul asigurarii accesului si preluarii index consum
4-Va confruntati cu situatie delicata generata de relatiile existente intre dv si restul care au condus dupa cum afirmati la solutionare in instanta de judecata
Nu este legal sa nu fie intocmite si afisate listele lunare de intretinere
5-Conform disp L nr 196/2018 presedintele de asciatie detine obligatia legala sa raspunda in termen de 10 zile la cererille adresate de catre proprietari
Analizati oportunitatea convocarii de adunare generala unde sa supuneti discutiei toate problemele cu care va confruntati,discutati inclusiv inlocuirea echipei manageriale
Succes !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar prin justiție veti obtine ceea ce aveti dreptul în mod legal.
S-au înmulțit abuzurile în asociațiile de proprietari deoarece justitia se misca prea lent.
Va multumesc mult pentru raspuns !
Voi urma indicatiile Dumneavoastra si, in functie de evolutia cazului, voi posta noutatile, pentru cautarea – impreuna daca se poate ! – de solutii constructive !
O zi buna.
Va multumesc mult pentru raspuns !
Voi urma indicatiile Dumneavoastra si, in functie de evolutia cazului, voi posta noutatile, pentru cautarea – impreuna daca se poate ! – de solutii constructive !
O zi buna.
Doar prin justiție veti obtine ceea ce aveti dreptul în mod legal.
S-au înmulțit abuzurile în asociațiile de proprietari deoarece justitia se misca prea lent.
=======================================

Multumiri pentru raspuns.
Da, deja ne-am lovit de “zidul” facut de Judecatorie in jurul celor care incalca legea. Noi, in loc sa ne luptam cu cei care ne nedreptatesc / ne fura, trebuie sa ducem o lupta inegala cu SISTEMUL CARE II SUSTINE !
Oare unde se va ajunge in conditiile astea aberante ???

Numai bine.

Alte discuții în legătură

La asociația de proprietari avem mari probleme cu președintele ... Amanolesei Petru Amanolesei Petru La asociația de proprietari avem mari probleme cu președintele de asociație care comite abuzuri foarte grave. Am votat schimbarea, dar acesta a fugit din ... (vezi toată discuția)
Cont bancar al asociatiei de proprietari ContSters324705 ContSters324705 ulterior injuriilor aduse de administratorul cladirii, am mers la primarie la dept aferent pentru a gasi o solutie de-a evita orice contact cu acesta (cu ... (vezi toată discuția)
Calcul reparatii comune la canalizare exterioara... ftrandafir40 ftrandafir40 Buna ziua ! De curand am cumparat un apartament intr-un bloc cu 7 apartamente pe scara,si ulterior am aflat ca sunt probleme la coloana de canalizare,si ... (vezi toată discuția)