Buna ziua,
De mai bine de 6 luni, cativa proprietari suntem in proces cu presedintele si administratora Asociatiei de Proprietari, ca urmare a unor nereguli, initial presupuse de noi si, ulterior, confirmate chiar de cei doi :
* lipsa Sentintei judecatoresti de infiintare / functionare sau de divizare a Asociatiei de Proprietari ;
* lipsa contului bancar = COD IBAN ;
* lipsa contractelor individuale de munca pentru : presedinte, administrator, cenzor, femeia de serviciu ;
* s-au efectuat doua lucrari de izolare la acoperisul blocului fara autorizatie de constructie;
* s-au facut lucrari pe casa scarii – fara respectarea procedurilor legale ;
* apometrele au fost amplasate pe casa scarii, inchise in cutii opace si cheile se afla la presedinte si administrator. De doua luni, nu ni se mai permite citirea consumului individual de apa !!
* de doua luni, nu se mai afiseaza listele de plata la avizier si, cei cativa proprietari aflati in proces cu Asociatia, nu stim nimic de valoarea cheltuielilor lunare calculate.
Nu stim cum procedeaza cu incasarile de la ceilalti proprietari care sunt putin ... “derutati (!?)” si inca merg orbeste pentru ca ei nu reusesc sa vada mismasurile cuplului presedinte=administrator !
In ceea ce ma priveste, pentru a face, totusi, plata cheltuielilor de intretinere, am inaintat presedintelui o adresa pentru a mi se elibera o adeverinta cu datoriile catre Asociatia de Proprietari.
Dar, de o saptamana, presedintele refuza sa mai deschida usa pentru a raspunde – intr-un fel sau altul, solicitarii mele.
Intrebari :
1. Este legala NEafisarea listelor de plata cu cheltuielile de intretinere ?
Daca NU, ce se poate face pentru cunoasterea si achitarea datoriilor lunare la intretinere ?
2. Este legal sa nu ni se permita citirea indexului apometrului individual ?
Daca NU, exista vreo metoda de a determina presedintele si administratora sa ne permita citirea consumului individual lunar ?
3. Ce ar fi de facut pentru a obtine, totusi, de la presedinte adeverinta privind creantele datorate asociatiei de proprietari si a evita cresterea datoriei la intretinere ?
Va multumesc mult pentru raspunsuri, care imi vor fi foarte utile in initierea pasilor spre rezolvarea, dintr-o perspectiva legala, a necazurilor prezentate.
Cel mai recent răspuns:
Loreleybc57 , utilizator
14:02, 23 Mai 2019