avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul reparatii comune la canalizare exterioara...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul reparatii comune la canalizare exterioara...

Buna ziua ! De curand am cumparat un apartament intr-un bloc cu 7 apartamente pe scara,si ulterior am aflat ca sunt probleme la coloana de canalizare,si canalizarea exterioara. Asociatia de proprietar are un singur administrator, nu are presedinte si nici cenzori,astfel incat toate problemele le discutam cu acest domn administrator.Vreau sa stiu cum trebuiesc facute calculele care ne revin fiecarui apartament in parte pentru cheltuielile de reparatii in spatiile comune,pentru ca nu mi se pare corect ca sa platim in mod egal aceste cheltuieli,atata timp cat suprafetele apartamentelor sunt diferite de la 27 mp cat am eu,pana la 65 mp.
Administratorul spune ca face ce hotaraste Adunarea Generala... Este corect ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:43, 15 August 2016
adunarea poate sa ia si hotarari nelegale. Ele vor fi tratate ca atare doar daca cineva se adreseaza justitiei si care hotareste ce spune legea: aceste cheltuieli se repartizeaza dupa cota de proprietate, nu egal pe apartamente. Ca doar nu suntem in Coreea de Nord...
Cui sa ma adresez pentru aceasta ilegalitate,atata timp cat nu avem presedinte,cenzori si nu avem nici sediu ca asociatiile mari...?
ftrandafir40 a scris:



Administratorul spune ca face ce hotaraste Adunarea Generala...


Prin aceasta afirmatie,administratorul de imobil demonstreaza ca nu stapaneste dispozitiile care guverneaza asociatiile de proprietari,respectiv aspectul ca valoarea reparatiilor la parti comune de constructii si instalatii se repartizeaza tuturor proprietarilor dupa cota indiviza
Adunarea generala nu poate dispune hotarari contrare dispozitiilor in vigoare
Puteti studia drepturi si obligatii parcurgand disp L nr 230/2007 si in special HG nr 1588/2007 care precizeaza concret modalitatea legala de repartizare costuri intr-o asociatie de proprietari
Daca asociatia dv de proprietari nu are presedinte ,cine a incheiat si semnat raport juridic pentru exercitarea atributiilor de administrator de imobil ?
Administratorul dv este atestat de cattre primarie?
Daca asociatia dv nu detine nici presedinte si nici cenzor,cine verifica si cine semneaza lunar listele de intretinere ?
Puteti sesiza oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primaria locala


Ultima modificare: Luni, 15 August 2016
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-au executat lucrări de reabilitare termică a scării de bloc, cum se împarte cheltuiala? Naty21 Naty21 Bună ziua S-au executat lucrări de reabilitare termică a scării de bloc,cum se împarte cheltuiala? (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararilor adunarii generale de catre administrator zmarius zmarius Proprietarii apartamentelor de pe scara noastra ne-am infiintat asociatie acum vreo cinci ani, La momentul infiintarii, deoarece erau multe restante la plata ... (vezi toată discuția)
Cum platim salariu administrator? DORUSTA DORUSTA Buna ziua. De curând AG a angajat o firma care să administreze asociaţia. Administratorul a spus că ne va costa în jur de 30 de lei pe apartament. Dar ... (vezi toată discuția)