avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se poate considera furt si cum pot proceda legal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se poate considera furt si cum pot proceda legal

Salutari de la Braila.
Locuiesc la casa si am la strada o tufa de trandafiri, un nuc, un visin si putina vita de vie. Imi place sa le ingrijesc, dar fiind angajat cu norma intreaga nu am timp. Mama mea care este pensionara se ocupa mai mult de ingrijirea acestora.
Insa am o problema, Sunt vecini care se cred la supermarket si ,,se autoservesc'' imi rup trandafirii, imi culeg nucile mici pentru dulceata, frunza de vita pentru sarmale. visine, etc.
Am incercat sa discut civilizat cu ei dar se pare ca n-am cu cine (am intrebat o persoana mai in varsta -imi era mie rusine sa incep discutia- de ce rupe trandafirii si a spus ca iubeste florile, atunci de ce nu va puneti un trandafir in fata portii ???? Face mizerie ...) si asa in loc sa ma bucur eu si parintii de flori si de fructe se bucura altcineva, dar nu vine nimeni sa dea cu matura frunzele, sa sape in gradina ...etc
Am citit in ziar ca au fost persoane amendate pentru ca rupeau din tei flori pentru ceai.
Cum as putea proceda legal in aceasta situatie.
Ma gandesc ca daca cineva este amendat se vor linistii ceilalti vecini.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 10:20, 21 Mai 2019
Deși fapta ar fi furt în sensul legii nu se va ajunge la condamnare penală.
Amenda este însă justificată.
Sesizati poliția ca sa discute cu ei.
Este posibil sa fie necesar sa insistati pt ca politia sa isi faca treaba.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In mod legal, faptele îmbracă infracțiunea de furt. Eu va recomand sa depuneți plângere penală. Chiar dacă nu se ajunge la o condamnare, soluțiile dispuse de procuror vor fi apte sa ii potolească pe hoți.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O primavara frumoasa tuturor ! Roland Mindrila Roland Mindrila Povestea ghiocelului de Andersen „Bine ai venit, bine ai venit!” canta si ii ura fiecare raza, iar floarea s-a inaltat deasupra zapezii, in ... (vezi toată discuția)
Blocul de lângă noi are pământ și ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare blocul de lângă noi are pămînt și acest pămînt este folosit in interese proprii. Au plantat legume,flori fiecare locatar și ... (vezi toată discuția)
Avocatnet 2011: despre copilărie... ContSters4579 ContSters4579 ...ce va mai aducetiaminte de cand erati copil...incep eu:umbra din casa bunicilor,praful de pe strada,bunica deschizand gazul de la sobe dimineata la ... (vezi toată discuția)