avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Facturare caldura dupa SET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Facturare caldura dupa SET

Blocul in care locuiesc a fost prevazut cu un canal termic accesibil numai prin inlaturarea pardoselii tuturor apartamentelor de la parter. Aceasta varianta a fost abandonata dupa numeroase avarii si conductele de incalzire au fost introduse pe acelasi traseu dar la nivelul pardoselii apartamentelor de la parter. Aceasta lucrare s-a facut fara acordul locatarilor de pe traseul conductelor. Problema ciudata a aparut dupa calcularea SET-ului pentru aplicarea noului sistem de facturare. Celor de la parter li s-a inclus in SET si suprafata conductelor cu pricina. Din aceste conducte pleaca toate coloanele pentru alimentarea cu agent termic a celorlalte apartamente. As dori mult sa stiu daca aceste conducte fac parte din instalatia comuna sau e corecta includerea lor in SET-ul apartamentelor pe unde trec. Avand in vedere ca de 5 ani platesc sa aiba altii caldura, fara ca nimeni sa-mi fi cerut acordul pentru acceptarea acestor conducte prin apart. meu, as dori sa cer scoaterea acestora si amplasarea pe alt traseu Mentionez ca deasupra mea mai este un singur apart. racordat.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 12:17, 23 Mai 2019
Această modificare a instalatiei s-a facut cu acceptul celor de la parter tinand probabil cont si de costuri . Daca cei de la parter nu acceptau tevile trebuiau scoase prin hol si de acolo sa mearga la ap. . Tevile din subsol sunt coloane principale de trecere care trec din subsol pana la ultimul etaj . Calcularea setului se face la coloanele din subsol tuturor ap. indiferent daca au C.T. . Coloanele prinipale ce tranveseaza ap. sunt inluse in setul ap. respetive indiferent de modul de incalzire .

Schimbarea traseului presupune costuri din partea tuturor ap. incercați la Asociație să vedeți ce răspuns primiți .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata caldura subsol bloc si tevi apartament enecarol enecarol Locuiesc intrun bloc cu 19 apartamente in mun Buzau care este racordat la incalzire centralizata pendinte de RAM - 17 apartamente au fost debransate de la ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri incalzire cand tevile principale trec prin apartament sorinelci sorinelci Am cumparat un apartament situat la parterul unui bloc fara subsol (pe sol) prin care trec tevile de incalzire din care se ramifica apoi tevile spre etajele ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)