avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cine suporta valoarea comisionului perceput de banca ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cine suporta valoarea comisionului perceput de banca pentru incasarea sumelor din poprire - executare silita ?

Banca Transilvania mi-a perceput un comision de 5 Ron pentru incasarea in contul meu ( creditor) a sumei virate din contul de executorului judecatoresc. Cine trebuie sa suporte costul comisionului bancii ? Debitorul sau creditorul. Pot fi recuperata de creditor comisioanele percepute de banca?
Cel mai recent răspuns: gheorgheangelica , utilizator 09:31, 22 Mai 2019
depinde ce scrie in contractul semnat cu banca.
Titularul de cont suportă comisionul de intrare numerar în contul curent personal. Acest comision de 5 lei, este o taxă de virare a unor drepturi bănești în contul personal al titularului.
Dvs. suportati. Nu are importanta de unde sunt banii. Nu puteti sa solicitati o suma de bani (in calitate de creditor), dar sa refuzati pe motiv ca platiti comision la returnare. Acel comision l-ati fi platit si daca nu se ajungea la executare si daca debitorul si-ar fi platit datoria de buna voie.
Multumesc foarte mult, tuturor celor care mi-au raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont - compensatie invocata de tertul poprit (banca) la care debitorul are deschis cont ContSters22096 ContSters22096 Speta: debitorul X este executat silit de creditorul Y. In cadrul executarii se popreste un cont al lui X deschis la banca B. Banca infiinteaza poprirea, insa ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli administrative lunare ale asociatiei de proprietari carol39 carol39 Buna ziua. Asociatia de proprietari de care apartin refuza sa imi dea personal raspunsurile la adresele si contestatiile pe care le fac. Le trimite prin ... (vezi toată discuția)
Popriri ramase in fiinta pe cont dupa achitarea datoriei NegruVasilica NegruVasilica Buna ziua! Am Cont deschis la Banca Transilvania. In octombrie 2013 cind fiica mea mi-a trimis din Italia 50 de euro nu am putut sa-i ridic intrucit aveam ... (vezi toată discuția)