avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire cont - compensatie invocata de tertul poprit ...
Discuție deschisă în Executare silită

poprire cont - compensatie invocata de tertul poprit (banca) la care debitorul are deschis cont

Speta: debitorul X este executat silit de creditorul Y. In cadrul executarii se popreste un cont al lui X deschis la banca B. Banca infiinteaza poprirea, insa inainte de a vira catre executor sumele din contul current al lui X, face o compensare a datoriilor, in sensul ca Banca isi restine comisioanele de administrare cont. In acelasi timp, Banca percepe commission pentru poprire/virarea sumelor in contul indicat de executor.
Precizez ca Banca nu are gaj/ipoteca pe contul current al lui X.
A procedat correctlegal Banca facand compensarea de sume, dupa care restul ramas sa fie virat executorului?
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 13:25, 11 Iulie 2016
Banca isi rezerva dreptul cu prioritate de as recupera sumele restante provenite din comisioanele de administrare ale contului curent sau creditului (creditelor). Banca a procedat corect, conform normelor. Despre ce comision de virare a sumei in contul de poprire este vorba, pentru ca, daca este virament din contul dvs. in contul de poprire al aceleiasi banci nu se ia comision de transfer.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virarea intregului salariu de catre banca pentru o poprire anaf NicoletaLG NicoletaLG Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce se poate face daca pentru o poprire de la anaf, banca unde este incasat salariul a virat intreaga suma si nu o treime ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi mcmirelus mcmirelus Buna ziua, Am si eu o rugaminte...daca se poate sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie: mi-a fost instituita o poprire pe toate conturile, ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Comision abuziv MarianaKant MarianaKant Buna ziua.Am achitat ratele integral prin virament din strainatate catre o anumita banca.Recent am fost sunata ca am o diferenta de plata de 70 lei.Am luat ... (vezi toată discuția)