Speta: debitorul X este executat silit de creditorul Y. In cadrul executarii se popreste un cont al lui X deschis la banca B. Banca infiinteaza poprirea, insa inainte de a vira catre executor sumele din contul current al lui X, face o compensare a datoriilor, in sensul ca Banca isi restine comisioanele de administrare cont. In acelasi timp, Banca percepe commission pentru poprire/virarea sumelor in contul indicat de executor.
Precizez ca Banca nu are gaj/ipoteca pe contul current al lui X.
A procedat correctlegal Banca facand compensarea de sume, dupa care restul ramas sa fie virat executorului?
Banca isi rezerva dreptul cu prioritate de as recupera sumele restante provenite din comisioanele de administrare ale contului curent sau creditului (creditelor). Banca a procedat corect, conform normelor. Despre ce comision de virare a sumei in contul de poprire este vorba, pentru ca, daca este virament din contul dvs. in contul de poprire al aceleiasi banci nu se ia comision de transfer.
Comision abuziv
MarianaKant
Buna ziua.Am achitat ratele integral prin virament din strainatate catre o anumita banca.Recent am fost sunata ca am o diferenta de plata de 70 lei.Am luat ... (vezi toată discuția)