avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision abuziv
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision abuziv

Buna ziua.Am achitat ratele integral prin virament din strainatate catre o anumita banca.Recent am fost sunata ca am o diferenta de plata de 70 lei.Am luat legatura cu o persoana de la relatii clienti care mi-a spus ca pe langa cei 70 de lei,mai am alti 340 lei,o suma care reprezinta comision de poprire (figuram cu o poprire de la un executor judecatoresc).Deoarece sunt plecata din tara de mai bine de un an si jumatate,banca respectiva a omis sa-mi aduca la cunostinta de existenta acestui comision.Intrebarea mea,este legal si care sunt caile de a putea rezova aceasta problema,mentionand ca sunt plecata din tara.Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2016
MarianaKant, utilizator
Cel mai recent răspuns: MarianaKant , utilizator 14:01, 28 Iunie 2016
Opinia mea este ca astfel de comisioane sunt nelegale.
Constatarea nelegalitatii acestora si anularea lor cu consecinta recuperarii sumelor de bani achitate in baza acestor comisioane se poate face numai printr-o actiune in instanta, avand ca obiect clauze abuzive, in contradictoriu cu banca respectiva.
Va multumesc mult.
O acțiune în Instanță pentru 340 lei? Suntem o țară de procesofili! Faceți o plângere la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor. va fi suficient. Sau, nu plătiți. Nu o să vă facă nimic pentru o asemenea sumă. Nu au titlu executoriu și nu au cum să vă execute pentru acea sumă.
Telefonic asa mi s-a spus,iar in scris iata raspunsul care mi s-a dat astazi..." Referitor la o datorie de 310 ron care ar reprezinta commission de popriri, eu nu am regasit suma aceasta in evidentele noastre. Comisionul pentru popriri este de 20 ron pentru persoanele fizice, commission pe care il puteti si dvs verifica pe site-ul bancii, www.brd.ro, la sectiunea tarife si comisioane standard, persoane fizice."
Sunt bulvesata de-a dreptul.
Va multumesc !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont - compensatie invocata de tertul poprit (banca) la care debitorul are deschis cont ContSters22096 ContSters22096 Speta: debitorul X este executat silit de creditorul Y. In cadrul executarii se popreste un cont al lui X deschis la banca B. Banca infiinteaza poprirea, insa ... (vezi toată discuția)
Blocare sume de catre banca AFANFANA AFANFANA Am avut poprire pe cont de catre ANAF am achitat datoria am obtinut adresa pentru sistarea popririi dar totus banca a blocat suma de 460 ron motivand ca retine ... (vezi toată discuția)
Executare silita turelu turelu Bună seara. Am o problemă la care vă rog să mă ajutaţi. Sunt executat silit printr-o hotărâre judecătorească de către un BEJ pentru suma de 11.754 ... (vezi toată discuția)