avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Blocare sume de catre banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Blocare sume de catre banca

Am avut poprire pe cont de catre ANAF am achitat datoria am obtinut adresa pentru sistarea popririi dar totus banca a blocat suma de 460 ron motivand ca retine comision pentru operatiune .
in perioada 20 .11.2012 -24 11 2012 in cont a gasit suma de 12 ron pe care sa faut poprirea pe 27 11 2012 cu adresa ,pe care personal am predato la banca, sa sistat poprirea iar cand au intrat bani in cont pe 06 12 2012 sa blocat suma respectiva 460 ron ,acum pentru a debloca sau a incerca sa deblocheze suma mi se cere balanta la octombrie !!!!!???? (eu cred ca vor sa-mi acorde un imprumut pe care nu l-am solicitat)
Rog o sugestie um pot actiona contra unei banci care abuziv ueaza de bani nostri???
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 12:37, 12 Decembrie 2012
1) o plângere la Comisariatul Judeţean pt Protecţia Consumatorilor+anexate probe în copie ;
2) calea instanţei apelând la un BUN avocat în comercial-bancar.
Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor apara doar interesele persoanelor fizice nu si a persoanelor juridice. Persoanele juridice se pot adresa doar instantei, daca partile nu ajung la un consens.
n53 a scris:

1) o plângere la Comisariatul Judeţean pt Protecţia Consumatorilor+anexate probe în copie ;
2) calea instanţei apelând la un BUN avocat în comercial-bancar.


In primul rand trebuie sa lamuriti situatia, nu cred ca este un abuz al bancii ci doar o situatie pe care nu o intelegeti foarte bine. Ce reprezinta suma de 460 lei ? Daca reprezinta comisione datorate de dvs. bancii, asa cum spuneti dvs., atunci suma respectiva nu ar mai figura deloc in cont (banca isi trage singura comisioanele). Aflati motivul pentru care va solicita balanta. De asemenea aflati motivul pentru care suma respectiva este blocata. Nu au cum sa va dea credit daca nu exista o cerere din partea dvs. in acest sens. Problema trebuie sa o lamuriti cu banca si doar in cazul in care intr-adevar s-a comis un abuz (pe care puteti sa-l dovediti) sau v-au fost incalcate drepturile contractuale are rost sa va adresati instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea comisionului bancar AFANFANA AFANFANA ANAF trimite poprire pe cont la banca banca nu apuca sa retina decat suma de 12 ron ,atat ereau in cont la data respectiva ,intre timp achit datoria la ANAF si ... (vezi toată discuția)
Retinere din salar Mihaelay2012 Mihaelay2012 Buna ziua,vreau sa fiu lamurita in legatura cu urmatoarea problema:un credit bancar luat acum 4 ani,care in momentul de fata este platit prin retinere din ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 nicolae1976 nicolae1976 Am un credit la o banca din 2007 si in desfasuratorul de plata de pina in oug 50 figurau 2 comisioane:comision de administrare cont (11 ron) si comision de ... (vezi toată discuția)