Am creat o firma in 2008 si am cesionat-o in 2010. La data cesiunii avea anumite datorii. In acest moment se pare ca firma are datorii mult mai mari. La momentul cesiunii se putea cesiona firma si cu datorii, acum, din cate stiu, nu se mai poate. Mi se poate imputa in acest moment ceva din datoria actuala a firmei sau cel putin din datoria la momentul cesiunii? Mentionez ca eram doi administratori in firma la momentul cesiunii.
Depinde cum v-ati inteles si ce e trecut in contractul de cesiune parti sociale pentru datoriile pe care le avea firma la data cesiunii. In mod normal, si mai ales daca acele datorii se cunosteau si se cunostea si cauza lor, cel care a hotarat sa va cumpere partea, si-a asuma singur raspunderea ca si plata lor. Chiar pretul de cumparare pe care el vi l-a platit ar fi trebuit sa reflecte aceasta situatie.
Ramane de discutat despre datorii care s-au descoperit ulterior dar referitoare la aceeasi perioada initiala de care se poate sa mai fiti urmarit.
Cesionare firma
mariab51
in dec 2008 am cesionat firma unei pers care acum are probleme legate de ac firma,e srestat si cercetet ,la data cesionarii firma avea datorii numai la stat ... (vezi toată discuția)