avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxe de platit de dinainte de cesiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxe de platit de dinainte de cesiune

Am creat o firma in 2008 si am cesionat-o in 2010. La data cesiunii avea anumite datorii. In acest moment se pare ca firma are datorii mult mai mari. La momentul cesiunii se putea cesiona firma si cu datorii, acum, din cate stiu, nu se mai poate. Mi se poate imputa in acest moment ceva din datoria actuala a firmei sau cel putin din datoria la momentul cesiunii? Mentionez ca eram doi administratori in firma la momentul cesiunii.

Multumesc anticipat,
Ciprian
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2019
pictoruu, utilizator
Cel mai recent răspuns: pictoruu , utilizator 09:58, 22 Mai 2019
Depinde cum v-ati inteles si ce e trecut in contractul de cesiune parti sociale pentru datoriile pe care le avea firma la data cesiunii. In mod normal, si mai ales daca acele datorii se cunosteau si se cunostea si cauza lor, cel care a hotarat sa va cumpere partea, si-a asuma singur raspunderea ca si plata lor. Chiar pretul de cumparare pe care el vi l-a platit ar fi trebuit sa reflecte aceasta situatie.
Ramane de discutat despre datorii care s-au descoperit ulterior dar referitoare la aceeasi perioada initiala de care se poate sa mai fiti urmarit.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control finante dupa ce am cesionat firma.? dinamo.nicu dinamo.nicu Am avut o firma de constructii pe care am cesionat-o.Actele au fost depuse in14.06.2010,si sa-u incheiat in 21.06.2010. S-a trecut societatea intrun alt ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma mariab51 mariab51 in dec 2008 am cesionat firma unei pers care acum are probleme legate de ac firma,e srestat si cercetet ,la data cesionarii firma avea datorii numai la stat ... (vezi toată discuția)
Se depun acte ale cesiunii si la administratia finaciara? Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarele, daca se poate: 1. Daca in iunie 2010 partile sociale au fost cesionate integral unei alte ... (vezi toată discuția)