avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public

Daca sunt functionar public, pot sa indeplinesc calitatea de actionar intr-o societate comerciala a carui obiect de activitate nu are legatura cu institutia in care lucrez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 4 Ianuarie 2010
De anul viitor puteti sa aveti si SRL nu numai sa fiti asociat sau actionar intr-o societate comerciala
Simpla deţinere de acţiuni într-un SA sau părţi sociale într-un SRL este o manifestare a dreptului de proprietate, se declară în declaraţia de avere şi, dacă este cazul, în cea de interese. Ca şi cum aţi deţine casă , maşină, terenuri etc.
Nu vă face incompatibil, nici până în prezent şi nici după intrarea în vigoare a art. 52 al Legii 330/2009, care permite chiar exercitarea de activităţi remunerate dacă nu au legătură directă cu atribuţiile de serviciu.
Art. 52 La 3 zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, alineatul (1) al articolului 96 din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 279 din 21 aprilie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
"Art. 96
(1) Functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului.”


ctimss a scris:

Daca sunt functionar public, pot sa indeplinesc calitatea de actionar intr-o societate comerciala a carui obiect de activitate nu are legatura cu institutia in care lucrez?


Incepand cu data de 12.11.2009, functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si functionar public-primarie sonia.maria sonia.maria Sunt angajat pe postul de consilier juridic la o primarie (mentionez ca sunt functionar public,nu pers.contractual) cu contr.pe durata nedeterminata si doresc ... (vezi toată discuția)
Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public liana16 liana16 Functionar public - poate detine functia de consilier judetean si pe aceea de membru in consiliul de administratie al unei societati comerciale ? (vezi toată discuția)