avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Lucrător desemnat cu atribuții SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Lucrător desemnat cu atribuții SSM

Bună ziua. Vă rog să îmi spuneți dacă poate fi numit cineva la lucrător desemnat cu atribuții SSM fara a avea un curs de SSM
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:14, 21 Mai 2019
Nu.
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza conditiile legale:
-Art. 20 (1) Desemnarea nominala a lucratorului/ lucratorilor pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie se face prin decizie scrisa a angajatorului.
(2) Angajatorul va desemna lucratorul numai din randul lucratorilor cu care are incheiat contract individual de munca cu norma intreaga.
(3) Angajatorul va consemna in fisa postului activitatile de prevenire si protectie pe care lucratorul desemnat are capacitatea, timpul necesar si mijloacele adecvate sa le efectueze.
-Art. 21 Pentru a putea sa desfasoare activitatile de prevenire si protectie, lucratorul desemnat trebuie sa indeplineasca cel putin cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, potrivit prevederilor art. 49
-Art. 49 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului mediu sunt:
a) studii in invatamantul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore.
(2) Nivelul mediu prevazut la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatul de absolvire a cursului prevazut la alin. (1) lit. b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Managerul de transport poate avea si atributii de ssm si psi? claudiola claudiola Buna ziua, O firma are un singur salariat cu 2 ore pe zi in functia de manager transport. Poate acesta (salariatul) sa aiba si atributii de ssm si psi in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este obligatoriu la o societate de 20 angajati ca ... AndreeaStefan AndreeaStefan Buna ziua! Este obligatoriu la o societate de 20 angajati ca persoana care se ocupa de SSM sa aiba functia in CIM ca Inspector SSM sau este suficient sa fie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt inginer c-tii civile ,in cadrul serviciului ... AFINE AFINE Buna ziua , Sunt inginer c-tii civile ,in cadrul serviciului tehnic la o firma privata .Firma are cateva santiere in tara si un nr. in jur de 40 de ... (vezi toată discuția)