avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de inchiriere

Care pot fi urmarile in urmatoarea situatie - esti salariat mapn si primesti bani de chirie in baza unui contract de inchiriere. Contractul a fost reziliat la momentul x, insa nedeclarand acest lucru la serviciu, s-au mai primit bani de chirie inca 5 luni (fara existenta unui contract de inchiriere).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cugetatorul , utilizator 22:14, 24 Noiembrie 2009
De ce ar trebui sa existe sanctiuni? Gasiti o persoana cu care sa incheiati un alt contract de inchiriere de la data la care s-a reziliat vechiul contract de inchiriere , platiti impozitul retroactiv plus penalitatile aferente si asta -basta!
Daca nu procedati in acest fel si se afla la serviciu atunci sanctiunile pot fi disciplinare , conform prevederilor statutului cadrelor militare plus returnarea sumelor incasate pentru chirie pentru acea perioada de 5 luni de zile.B-)
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Nu stiu ce presupune regulamentul de ordine interioara al mapn. Studiati-l dvs.
Pot doar sa presupun ca va trebui sa returnati banii si cel mai probabil vi se poate adauga si o sanctiune administrativa.
persoana in cauza nu mai este salariat mapn in momentul de fata. contractul de inchiriere nu mai poate fi incheiat retroactiv in niciun caz, intrucat a fost deja deschisa o ancheta in acest sens. are o citatie de la parchet si ma intreb care ar putea fi cel mai rau lucru care s-ar putea intampla...pt ca din pucntul meu de vedere returnarea banilor ar fi cea mai ok solutie
Faptul ca nu mai este angajat MAPN este un lucru bun.
In acest sens nu i se mai poate aplica o sanctiune disciplinara (administrativa) decat daca fapta este una penala si o vor urmari ca atare. Din cate stiu eu in asemenea cazuri se urmareste recuperarea prejudiciului creat. Institutia face asta deoarece este obligata sa se sesizeze (probabil a fost vorba si de o reclamatie a unor colegi de bine) pentru ca la randul ei este controlata de catre auditul intern (sau ceva similar). Daca vor recupera prejudiciul se vor oprii acolo.
Depinde insa ce a rezultat in cadrul cercetarii administrative, ce a spus, ce a declarat cum s-a aparat.
Indeminizatia de chirie se acorda la cerere in baza unui raport si in baza contractului de inchiriere. La momentul aprobarii raportului, se aduce la cunostiinta beneficiarului faptul ca orice modificare a situatiei care a determinat acordarea acestui drept trebuie adusa la cunostinta angajatorului. La rezilierea contractului de inchiriere acest lucru trebuia adus la cunostiinta angajatorului dar nu sub incidenta unei sanctiuni.
Si daca tot insista si va tachineaza in continuare, spuneti ca rezilierea contractului de inchiriere a fost facuta de proprietar si ca nu ati cunoscut acest aspect. Proprietarul nu poate fi tras la raspundere de MAN dar ar putea interveni alte institutii abilitate- cele care urmaresc neplata impozitului de ex.
In principiu sunt de parere ca recuperarea prejudiciului sau a "pagubei materiale" cum zic ei - rezolva problema. Si ar fi bine sa o faceti cat mai repede prin semnarea unui angajament de plata sau alta metoda agreata de serviciul financiar.

Bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie mapn antibok antibok Care pot fi urmarile in urmatoarea situatie - esti salariat mapn si primesti bani de chirie in baza unui contract de inchiriere. Contractul a fost reziliat la ... (vezi toată discuția)
Contract reziliat retroactiv nairam63 nairam63 Mi-a fost reziliat retroactiv de catre primarie un contract de inchiriere teren. Mai exact contractul a fost reziliat retroactiv cu data de 21.02.2013. Din ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere stoicamaria stoicamaria Se poate rezilia un contract de inchiriere fara semnatura chiriasului? Se pare ca am patit-o,si asta ne-a cauzat foarte multe probleme.As fi recunoscatoare ... (vezi toată discuția)