avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT INCHIRIERE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT INCHIRIERE

Se poate rezilia un contract de inchiriere fara semnatura chiriasului?
Se pare ca am patit-o,si asta ne-a cauzat foarte multe probleme.As fi recunoscatoare daca cineva m-ar putea ajuta cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: stoicamaria , utilizator 14:13, 24 Septembrie 2012
De regula intr-un contract de inchiriere exista un capitol care se refera la modalitati de incetare a contractului. Printre acestea ar trebui sa se afle o prevedere conform careia locatorul are dreptul de a rezilia contractul, fara acordul locatarului, insa trebuie sa existe prevazut un termen de preaviz "de bun simt" astfel incat locatarul (care e fost instiintat in scris despre intentia de reziliere a contractului) sa aiba timp pentru a cauta un alt spatiu locativ.
Acest contract e din 2009.In urma unor controale amanuntite la locul de munca s-a descoperit ca nu a fost platit impozit la finante,prin urmare noi am beneficiat de niste bani fara nici un drept,prin urmare trebuie sa ii returnam.Problema este ca s-a stat in chirie,dar proprietarul nu ne-a instiintat ca a incheiat contractul..l-a tinut doua luni si cam atat..!Nu mi se pare normal sa poate face asta fara acordul chiriasului..
Impozitul la finante constituie obligatia exclusiva a locatorului=proprietar
In situatia in care nu exista semnatura pe contract ,pe cale de consecinta nu exista dovada conventiei ,respectiv nu exista document legal incheiat care sa poata fi inregistrat la autoritatea fiscala

stoicamaria a scris:
In urma unor controale amanuntite la locul de munca s-a descoperit ca nu a fost platit impozit la finante,prin urmare noi am beneficiat de niste bani fara nici un drept,prin urmare trebuie sa ii returnam.

La locul de munca al cui s-au facut controale: la locul de munca al proprietarului ori a chiriasului?
Proprietarul a incasat banii pe chirie si trebuia sa plateasca impozitul la stat.
Cum adica ati beneficiat de niste bani fara nici un drept, dumneavoastra ca si chiriasi?
De la cine ati primit bani ca sa-i returnati?
Problema este ca s-a stat in chirie,dar proprietarul nu ne-a instiintat ca a incheiat contractul..l-a tinut doua luni si cam atat..!Nu mi se pare normal sa poate face asta fara acordul chiriasului..

Cine a stat in chirie este chirias si a platit proprietarului chiria. Contractul se incheie la inceput si este valabil pe toata prioada prevazuta in el si/sau pana la rezilierea lui.
Cum adica acel proprietar nu va instiintat ca a incheiat contractul, nu ati semnat acel contract initial, la intocmirea si incheierea lui intre proprietar si chirias?
Ce a facut proprietarul fara acordul chiriasului?
Sa fiu mai explicita..contractul a fost facut de chirias cu proprietar.Chiriasul lucreaza la MAPN si beneficiaza de bani de chirie.Intelegerea a fost in felul urmator,chiriasul isi plateste valoarea chiriei,si asa cum este normal proprietarul plateste impozitul.
Chiar daca chiriasul a stat un an de zile acolo,si a primit de la locul de munca banii de chirie,proprietarul a luat hotatarea sa incheie acel contract,fara instiintarea chiriasului,mai exact a scapat de plata impozitului.Acum dupa 3 ani am aflat asta,suntem stupefiati,din cate stiam proprietarul nu are voie sa incheie un contract fara semnatura chiriasului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul a reziliat contractul fara stirea mea. tavy000000 tavy000000 Buna ziua, sunt intr-o situatie din acre as vrea sa ma invatati cum sa ies fara a avea de suferit. In urma cu 4 ani am incheiat un contract de inchiriere a ... (vezi toată discuția)
Contract chirie marinicad2002 marinicad2002 Un prieten militar beneficiaza de compensatie pt chirie in baza unui contract de inchiriere, care se pare, fara stirea lui, la 2 luni dupa semnare, a fost ... (vezi toată discuția)
Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)