avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... proprietarul a reziliat contractul fara stirea mea.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

proprietarul a reziliat contractul fara stirea mea.

Buna ziua, sunt intr-o situatie din acre as vrea sa ma invatati cum sa ies fara a avea de suferit. In urma cu 4 ani am incheiat un contract de inchiriere a unui apartament, in care am locuit pana in 2010. Problema este ca, proprietarul a reziliat contractul ,pentru a se sustrage de la plata taxelor. Eu am aflat de curand despre acest lucru, deoarece contractul este baza legala pentru care imi era acordata o indemnizatie de chirie de la locul de munca. In contract scrie clar ca proprietarul este obligat sa ma anunte cu 30 de zile inainte de a rezilia contractul. Acum, cei de la firma vor sa imi impute suma totala acordata in toti acesti ani. Va rog, nu ezitati sa ma indrumati, multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 18:37, 12 Decembrie 2012
Nu ati precizat concret data rezilierii contractului
Indiferent de data rezilierii(inainte de termen) fiscul este obligat sa ia si semnatura d-voastra de confirmare, tocmai de aceea incepeti cu un drum la fisc, acolo unde a fost inregistrat contractul initial(banuiesc ca aveti si d-voastra un exemplar original) si cu siguranta veti rezolva, eventual greu, chiar cu o actiune in instanta impotriva proprietarului.
Da aveti dreptate , contractul a fost reziliat cu 6 luni inainte de expirare,deci eu pe ultimile 6 luni i-am plati in numerar iar el nu a platit la finante. Problema e ca abia azi am fost instiintat de la serviciul financiar precum mi se va retine din salar bani (pentru cele 6 luni).Au dreptul sa faca asta?Am obligatia eu ca si chirias sa ma interesez daca proprietarul plateste impozitul pe venit?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
tavy000000, utilizator
Nu, nu este obligatia d-voastra, dar cei de la serviciu au dreptul sa va opreasca din salariu, pana la clarificarea situatiei. Asa ca mergeti la finante cu o copie dupa exemplarul d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie spatiu comercial angela123 angela123 Anul trecut in luna noiembrie am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial intre firma mea si proprietar persoana fizica , platind chiria ... (vezi toată discuția)
Contract de chirie capelo capelo Buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie daca un contract de chirie intre un propietar si un chirias este valabil din punct de vedere juridic, adica cele doua ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru chirie incasata costy2010 costy2010 Acum cinci luni am incheiat un contract de inchiriere cu un chirias. Acesta ne-a platit, la momentul semnarii contractului, chiria pe o luna plus garantia pe o ... (vezi toată discuția)