avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare garantie spatiu comercial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare garantie spatiu comercial

Anul trecut in luna noiembrie am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial intre firma mea si proprietar persoana fizica , platind chiria pe o luna plus o garantie. Pe data de 15.06.2013 am reziliat acest contract unde am semnat si eu in calitate de chirias si proprietarul .. Rezilirea contractului se poate face
1. cu acordul ambelor parti in orice moment .
2. cu preaviz de 6 luni din partea proprietarului dar dupa 1 an de zile .
3. cu preaviz de 2 luni din partea chiriasului dar tot dupa un an dar in acest caz se pierde suma platita drept garantie .
Dupa ce a semnat rezilierea contractului proprietarul vrea sa opreasca suma platita drept garantie si cere alti bani pentru plata chiriei din ultima luna si a utilitatilor .
Ce pot face ?


Cel mai recent răspuns: angela123 , utilizator 19:56, 21 Iunie 2013
Si pe care din puncte ati semnat rezilierea?
Rezilierea nu spune decat ca incepand cu data de 15.06.2013 contractul se rezilieaza.
Eu nu vreau acea garantie inapoi , sunt de acord ca ea sa acopere cheltuielile care au fost pana am eliberat spatiul si daca mai sunt alte sume de plata (ene, electrica , consum apa etc. ) le voi plati numerar conf. fact care vor mai veni dar proprietarul nu vrea sa accepte aceasta varianta .

Totul depinde de ceea ce este scris in contract:
Contractul de inchiriere ar trebui sa prevada clauze privitoare la conditiile in care proprietarul poate retine garantia acordata de dv.Daca va regasiti in una sau mai multe dintre situatiile care reclama retinerea garantiei de catre proprietar, atunci ea este o suma datorata.
In cazul in care sumele pe care dv le mai datorati proprietarului depasesec valoarea garantiei, si atunci ,firesc, se impune retinerea ei.
in contract scrie ca proprietarul poate sa opreasca garantia in cazul in care au fost deteriorari in spatiul respectiv sau daca nu a trecut un an de la semnarea contractlui pierd garantia platita .
Nu am inteles exact ,cine a cerut rezilierea ?

Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

In ce coditii imi poate rezilia contractul de inchiriere fr_florentina fr_florentina numele meu este Florentina, am un cotract de inchiriere intre mine ,ca reprezentant a societatii la care sunt administrator si o persoana fizica . obiectul ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Proprietar disperat dupa bani mese76 mese76 Buna seara! Sunt un fost chirias si in urma cu doua zile m-am trezit la serviciu cu o petitie din partea fostului proprietar prin care ma numeste \"escroc\" ... (vezi toată discuția)