avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract chirie

Un prieten militar beneficiaza de compensatie pt chirie in baza unui contract de inchiriere, care se pare, fara stirea lui, la 2 luni dupa semnare, a fost reziliat de proprietar, pt a nu mai plati la finante impozit pe profit. La unitate el avea depus dosarul in baza caruia primea compensatia. Acum s-a demarat o actiune ampla de cercetare de fiecare unitate si se verifica cine si de cand are are sau nu dosarul (contractul) in regula. Intrebari:
Este nevoit chiriasul sa dea inapoi banii primiti ca si compensatie pt chirie desi el sta la acelasi proprietar si plateste chiria de ani buni, e drept fara a-i fi dat chitanta vreodata...?
este vreo posibilitate sa fie anulat contratul de reziliere si sa fie platit din urma impozitul pe profit? daca da, o poate face doar chiriasul, chit ca plateste el impozitul pe profit restant (proprietarul este in strainatate)?
ce alte solutii ar mai fi?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: ghotycul , utilizator 22:25, 17 Decembrie 2012
ar trebui sa raspunda penal, este posibil sa sa ceara unitatea banii inapoi.
La o reziliere a contractului de inchiriere inainte de termenul prevazut in contract proprietarul este obligat de catre administratia financiara sa vina impreuna cu chiriasul (care semneaza pe contract ca este de acord cu incetarea lui)tocmai pentru a se inlatura astfel de situatii. Ca atare, mergeti la administratie cercetati pe contract ce elemente exista de natura celor mentionate de mine si apoi actionati in consecinta.
este vreo posibilitate sa fie anulat contratul de reziliere si sa fie platit din urma impozitul pe profit?
Sper sa va fie de folos si acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...
Obligatiile esentiale potrivit naturii contractului sunt obligatiile principale ale partilor care se nasc prin incheierea contractului. Spre exemplu, in materia contractului de locatiune, in lipsa de conventie a partilor, obligatiile esentiale din partea locatorului sunt predarea bunului, mentinerea bunului in stare corespunzatoare de folosinta pe toata durata locatiunii si asigurarea folosintei linistite si utile a bunului pe perioada locatiunii, in timp ce obligatiile esentiale ale locatarului sunt plata chiriei si folosirea bunului cu prudenta si diligenta.


Cred ca nu este posibil ca acest contract reziliat sa fie anulat, decat daca prietenul Dvs. apeleaza la instanta. Contractul putea fi reziliat numai daca prietenul Dvs. nu isi respecta oblugatiile contractuale. Vedeti daca au fost respectate cele mentionate mai sus de @unmoeglich. Nu se pune problema aici de impozit pe profit, ci de impozit pe venit pe care locatorul era obligat sa-l achite.
Salut
Imi poti spune te rog cum au decurs lucrurile cu unitatea?
Sunt in aceiasi situatie si nu stiu cum o sa rezolv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza flotant-dpdv proprietar picai picai Buna, am un chirias, contract nou. L-am inregistrat la Ad.Financiara. Am gasit pe net [EDITAT] textul: Actele necesare obtinerii vize de flotant Cerere ... (vezi toată discuția)
Contract chirie/reziliere catalin1011 catalin1011 buna ziua. ma adresez dvs cu deosebit respect in speranta ca voi gasi un raspuns la problema mea. Sunt angajat la stat,si beneficiez de compensatie de ... (vezi toată discuția)
Contract de chirie catyusha26 catyusha26 Buna seara, Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns: Am avut un contract de inchiriere apartament intre mine-chirias si o alta persoana fizica, am ... (vezi toată discuția)