avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contract de chirie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contract de chirie

Buna seara,
Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns:
Am avut un contract de inchiriere apartament intre mine-chirias si o alta persoana fizica, am aflat acum o saptamana ca persoana respectiva a reziliat contrctu;l fara stirea mea,mentionez ca acest contract era inregistrat la finante deci plateam impozit pt chiria care o primeama, primeama bani de la locul de munca si de asta imi treb ac contract de chirie ca sa justific de ce iau ac bani si k nu am loc personala.
Intrebarea este :: se mai poate face in cazul in care acest contract a fost reziliat fara stirea mea, la modul k eu tre sa justific la serv ca am avut in continuare ac contract.ideea este se mai depune pt perioada care deja a trecut, adica cu aprox un an in urma?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 19:39, 29 Decembrie 2011
Faptul ca a reziliat contractul de la AFP nu inseamna ca acel contract nu mai e valabil din punct de vedere legal. Atata vreme cat nu a existat un preaviz de 60 de zile si nu ati semnat rezilierea, ea nu exista.

:OPlatiti dvs impozitul pe chirie?
multumesc pt raspuns!
Va puteti adresa AFP, solicitand reclacularea impozitului .
In cazul in care nu aveti un act de reziliere, declarati pe propria raspundere ca respectivul contract a incetat si solicitati recalcularea pobligatiilor de plata , daca este cazul. Incetarea contractului va opera din punct de vedere fiscal de la data cererii dvs. catre organul fiscal, nu de la data rezilierii respective.
Va rog daca ma mai poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea problema, referitor la intrebarea pusa mai sus: am fost la finante si am aflat ca intr-adevar contractul care l-am avut cu persoana respectiva afost reziliat de proprietarul respectiv fara stirea mea, mi-au spus cei de la finante ca se poate plati retroactiv respectiv ca proprietarul ar trebui sa declarere pe propria raspundere ca a anulat contractul dar totusi am fost in continuare in chirie la el.am cerut recalculare asta se rezolva, intrebarea mea este ce ar putea pati din punct de vedere fiscal proprietarul care recunoste ca m-aa vut in continuare in chirie?ce consecinte are proprietarul?multumesc anticipat
Risca o amenda si un dosar penal pentru evaziune fiscala

Alte discuții în legătură

Contract de închiriere eugen68octavian eugen68octavian Bună seara. Am închiriat la o persoană fizică o locuinţă cu contract de închiriere înregistrat la adm financiară pe durată de un an. Persoana nu mai ... (vezi toată discuția)
Anularea rezilierii unui contract de inchiriere sebiv sebiv Buna ziua, Ma intereseaza daca se poate anula rezilierea unui contract de inchiriere. Mentionez ca rezilierea s-a facut prin completarea unei declaratii la ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere stoicamaria stoicamaria Se poate rezilia un contract de inchiriere fara semnatura chiriasului? Se pare ca am patit-o,si asta ne-a cauzat foarte multe probleme.As fi recunoscatoare ... (vezi toată discuția)