avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea rezilierii unui contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea rezilierii unui contract de inchiriere

Buna ziua,
Ma intereseaza daca se poate anula rezilierea unui contract de inchiriere. Mentionez ca rezilierea s-a facut prin completarea unei declaratii la Administratia Financiara locala. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sebiv , utilizator 16:17, 27 Martie 2013
Rezilierea facuta la Administratia financiara nu va intereseaza, daca sunteti chirias si nici nu trebuie sa o contestati.
Daca clauzele contractului prevad ca in caz de neexecutarea obligatiilor de catre chirias ,rezilierea se face de drept fara interventia instantei de judecata, nu acelasi lucru se intampla si cu evacuarea.
Deci, daca dumneavoastra sunteti chiriasul parasiti spatiul inchiriat doar daca vi se prezinta o hotarare judecatoreasca de evacuare.
Va multumesc pentru raspuns. Din pacate, nu am expus intreaga situatie pentru a primi un
alt raspuns.
Am avut un contract de inchiriere, incheiat pe 1 an, in perioada 2010-2011, inregistrat
Administratia Financiara a municipiului. In urma cu 1 saptamana, am primit o decizie de imputare, conform careia as fi beneficiat in mod necuvenit de indemnizatia de chirie, deoarece proprietarul locuintei, a reziliat in mod unilateral contractul inregistrat la AFP, la 5 luni dupa inregistrarea initiala (in scopul eludarii reglementarilor cu privire la plata impozitelor aferente veniturilor obtinute). .
Pentru a nu ramane pagubit, am decis sa-l actionez in instanta in vederea recuperarii prejudiciului pe care mi l-a creat, si anume a sumei care mi se imputa.
Insa, pentru a nu ajunge in aceasta faza, proprietarul cauta o solutie prin care respectivul contract sa apara ca avand continuitate pana la data prevazuta pe contract. I s-a spus ca poate cere anularea rezilierii sau completarea unei declaratii rectificative, dupa care urmeaza sa plateasca impozitul aferent, penalitatile si amenda prevazuta pentru declararea retroactiva a veniturilor.
Intrebarea mea tocmai la acest aspect se refera - Exista sau nu aceasta posibilitate, astfel incat acel contract sa apara ca avand continuitate.
Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de chirie catyusha26 catyusha26 Buna seara, Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns: Am avut un contract de inchiriere apartament intre mine-chirias si o alta persoana fizica, am ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil inchiriat aartist aartist In situatia in care vanzatorul vinde un imobil inchiriat (inregistrat/neinregistrat la administratia financiara), cumparatorul necunoscand acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere clau_01 clau_01 Apartamentul este inchiriat unei persoane fizice. S-a facut contract de inchiriere la Administratia Financiara pentru o perioada de 2 ani. Chiriasul este rau ... (vezi toată discuția)