avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare imobil inchiriat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare imobil inchiriat

In situatia in care vanzatorul vinde un imobil inchiriat (inregistrat/neinregistrat la administratia financiara), cumparatorul necunoscand acest lucru, cumparatorul poate obtine anularea (desfiintarea) contractului de vanzare-cumparare?
Prin inregistrarea la Finante, contractul a devenit opozabil tertilor, deci nu. In schimb cumparatorul are dreptul sa incaseze chiria pana la finele contractului.
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2008
Lorena Chirila, Avocat
Cumparatorul nu poate desfiinta acel contract. El are obligatia sa il respecte si sa incaseze chiria asa cum a fost stipulata in contract. Nici nu poate modifica clauzele contractuale.
In situatia in care nu este inregistrat la organele fiscale, contractul de inchiriere nu este opozabil cumparatorului care il poate denunta sau poate anula contractul de vanzare-cumparare?
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca nu e inregistrat la Finante, cumparatorul poate cere evacuarea chiriasului.
Da, dar aici mai apare si situatia in care, cumparatorul stia despre inchirierea imobilului si a acceptat aceasta situatie, motiv pentru care el nu mai poate acum sa ceara anularea contractului de inchiriere!

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere asupra unei proprietati imobiliare Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate afla daca asupra unui imobil exista un contract de inchiriere... si cam unde se poate verifica acest lucru? In extrasul de carte funciara ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere trebuie neaaparat inregistrat la financiar ca sa fie in viguare? Andyx Andyx Am facut un contract de inchiriere cu propietarul apartamentului de unde stau acum dar doar noi intre noi si nu l-am legalizat sau depus undeva.Sunt considerat ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)