avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare imobil inchiriat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare imobil inchiriat

In situatia in care vanzatorul vinde un imobil inchiriat (inregistrat/neinregistrat la administratia financiara), cumparatorul necunoscand acest lucru, cumparatorul poate obtine anularea (desfiintarea) contractului de vanzare-cumparare?
Nu-mi vine sa cred ca cineva e de acord ca eu, ca nedebitor a vreunei obligatii fata de AF, pot inregistra in virtutea unui drept dintr-un contractde inchiriere acest act la Af. Chiar nimeni nu a fost de acord cu ideea asta.

Ai dreptate, nu m-am gandit la lipsa CF... :slap: Nici apartamentul unde stau eu nu are... :">
Deci ne intoarcem la codul civil dupa cate se pare...
Liliana, Andreea, cum de nu au CF apartamentele in care stati? Ce pazesc proprietarii, de ce nu se intabuleaza?? Inca nu se aplica legea cadastrului si peste tot in regat?:-/ Brrr!!!

Si referitor la imposibilitatea tertului interesat sa cumpere un imobil, de a afla de la AFP daca acest imobil este inchiriat, insist ca ea exista. Andreea, care e temeiul legal pe care il invoci pentru opinia ta, cum ca i-ar fi opozabile cumparatorului contractele inregistrate la AFP? Mai mult, acolo se evidentiaza veniturile pe persoane, si nu pe imobile.
Cum? Simplu: obligatia de a efectua lucrari cadastrale nu e direct a proprietarului, asa ca el poate sta linistit daca nu vrea sa dispuna de apartament. Pe deasupra, eu - chirias, nu pot sa-l oblig sa intabuleze si nici sa fac asta in locul lui.

Diana Persa a scris:
Andreea, care e temeiul legal pe care il invoci pentru opinia ta, cum ca i-ar fi opozabile cumparatorului contractele inregistrate la AFP?

Uite art. 1441 c civ de care vorbeam mai sus.
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2008
ContSters20980, utilizator
La mine e mai asa: nu numai ca nu pot, dar nici nu vreau. Mai mult, chiar ma intereseaza ca apartamentul sa ramana fara cadastru... :yes:
Oricum, te intreb Diana, de ce ar trebui sa aiba? :-/

Referitor la posibilitatea sau imposibilitatea asta... hai sa nu mai facem asa: eu zic nu, altul da, nu, da, nu, da...
Cum eu nu pot demonstra absolut un fapt negativ, da-mi tu textul de lege si rezolvam situatia.
Eu am incercat asta, mai mult, aveam si o copie a declaratiei estimative a omului, deci stiam sigur-sigur...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere asupra unei proprietati imobiliare Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate afla daca asupra unui imobil exista un contract de inchiriere... si cam unde se poate verifica acest lucru? In extrasul de carte funciara ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere trebuie neaaparat inregistrat la financiar ca sa fie in viguare? Andyx Andyx Am facut un contract de inchiriere cu propietarul apartamentului de unde stau acum dar doar noi intre noi si nu l-am legalizat sau depus undeva.Sunt considerat ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)