avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere

Apartamentul este inchiriat unei persoane fizice. S-a facut contract de inchiriere la Administratia Financiara pentru o perioada de 2 ani. Chiriasul este rau platnic la intretinere. Administratorul blocului refuza la solicitarea verbala a proprietarului sa dea o dovada ca acesta ( chiriasul ) are restante la intretinere.
Intrebarea este cum se poate rezilia contractul de inchiriere la administratia financiara sau cum se poate sa fie dat afara chiriasul?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:36, 3 Decembrie 2007
Prin instanta. Succesul acestui demers depinde de continutul clauzelor contractuale respectiv obligatiile asumate de chirias/sanctiunea nerespectarii lor... Fara cunoasterea acestor clauze nu prea avem ce sa va povestim
Reziliere pentru neindeplinirea obligatiei... dar asa e, cum spunea colega mea: nu putem fi siguri pana nu citim contractul. Era acela standard de la Administratia Financiara?

Catre administrator si presedintele asociatiei adresati in scris o cerere. Apoi le spuneti ca, daca nu va raspund, ii dati in judecata. Chiar mentionati in cerere. Este vorba despre informatii care va privesc. Vedeti si statutul asociatiei, oricum.

Eu as merge pe reziliere si evacuare prin ordonanta presedintiala, e destul de rapid. Nu prea lung, nu prea scump...
Intr-adevar in materie de locatiune art 1439 zice - "În caz când una din pãrti nu împlineste îndatoririle sale principale, cealaltã parte poate cere desfiintarea contractului."

Obilgatiile principale sunt plata chiriei si folosirea locuintei conform destinatiei... acum ramane de vazut daca plata la zi a anumitor servicii e obligatie principala. (ca unele servicii sunt cu siguranta platite altfel se ramane fara ele ... )

In lipsa unei clauze exprese in contract care sa prevada sanctiunea rezielierii pentru neplata intretinerii pe mai mult de X luni - orice judecator va da un termen de gratie si va obliga la plata restantelor... cautand pe cat posibil sa salveze contractul, cum e si normal.

Doar daca demonstrati ca paratul (chiriasul) nu are de gand sa mai plateasca si doreste sa va produca un prejudiciu atunci ar fi motive temeinice de reziliere a contractului.
Acum am vazut si prima intrebare "cum se poate rezilia contractul de inchiriere la administratia financiara"....

In primul rand de la administratie doar va scoateti din evidenta ca avand un venit impozbil, contractul in sine ar fi fost valabil chiar daca nu era inregistrat.

Pentru a incheia conturile cu admistratia, aveti nevoie de o anexa la contractul nr.____, din data de_____, prin care declarati ca incepand cu data de_____ a incetat contractul de inchieriere. Trebuie semnatura ambelor parti, completate niste formulare tip - tot cu semnatura ambelor parti. Printr-o cerere separata sa cereti si recalcularea impozitului.

Daca contractul a incetat ca urmare a unei hot judecatoresti, mergeti cu hot. la dv.
In materie de locatiune avem art 1437 care zice ca "in caz când una din pãrti nu împlineste îndatoririle sale principale, cealaltã parte poate cere desfiintarea contractului."

Obligatiile principale ar fi plata chiriei si folosirea locuintei conform destinatiei sale. Plata cu intarziere a unor servicii, in lipsa unei stipulatii exprese in contract (gen "neplata intretinerii pe mai mult de X luni") nu poate duce la reziliere pe motiv neexecutare a obligatiilor. Judecatorul cauta intotdeauna sa salveze contractul, si cel mult va obliga la plata resantelor.

Doar daca demonstrati ca paratul urmareste sa va produca un prejudiciu atunci aveti sanse sa-l dati afara...

Referitor la prima intrebare "cum se poate rezilia contractul de inchiriere la administratia financiara"....

In primul rand de la administratie doar va scoateti din evidenta ca avand un venit impozbil, contractul in sine ar fi fost valabil chiar daca nu era inregistrat.

Pentru a incheia conturile cu admistratia, aveti nevoie de o anexa la contractul nr.____, din data de_____, prin care declarati ca incepand cu data de_____ a incetat contractul de inchieriere nr____. Trebuie semnatura ambelor parti, completate niste formulare tip - tot cu semnatura ambelor parti. Printr-o cerere separata sa cereti si recalcularea impozitului.

Daca contractul a incetat ca urmare a unei hot judecatoresti, mergeti cu hot. la dv.

Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2007
o_mores, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere ell65 ell65 Am o problema cu contractul de inchiriere intre parintii mei si o terta persoana (juridica). Pe langa contractul de inchiriere depus la administratia ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere de la circa financiara xemina xemina Buna seara spuneti -mi ,poate propietarul rezilia un contract de inchiriere incheiat pe 5 ani la circa financiara dintre chirias si propietar .Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de inchiriere Sabina18 Sabina18 Buna Seara Am un apartament care este dat in chirie,chiriasul tot amana data plati chiriei si nu a platit chestuielile blocului.Daca am dori sa reziliez ... (vezi toată discuția)