avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezilierea Contractului de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezilierea Contractului de inchiriere

Buna Seara
Am un apartament care este dat in chirie,chiriasul tot amana data plati chiriei si nu a platit chestuielile blocului.Daca am dori sa reziliez contractul ce ar trebui facut ? se poate da chiriasul afara fara a se rezilia contractul si a platit incontinu la finante in cel mai rau caz ?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:10, 24 Iulie 2013
Depinde ce clauze ati stipulat in contractul de inchiriere.
Nerespectarea unei clauze (plata chiriei la o anumita data, neachitarea utilitatilor, etc. ) duce la rezilierea de drept a contractului de inchiriere.
Trebuie reziliat contractul inainte de a solicita evacuarea chiriasului.
Odata reziliat contractul, va duceti la Administratia Financiara unde declarati rezilierea contractului de inchiriere pentru a nu mai plati impozit.
Buna seara,
Cititi cu atentie contractul pe care l-ati semnat si vedeti in ce conditii se poate rezilia. E de preferat sa incheiati contractul si sa evacuati chiriasul rau platnic.
Pe de alta parte asociatia de locatari, poate cerere rezilierea contractului in cazul in care chiriasul nu si-a achitat obligatiile ce ii revin din cheltuielile comune pe o perioada de 3 luni.

Rezilierea contractului de inchiriere se face inainte de termen, la cererea asociatiei de proprietari, daca acel chirias nu a platit pe trei luni cotele de intretinere
- art. 24 lit c Legea nr.114/1996

Nu puteti cere evacuarea fara a rezilia si contractul de inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract dutu daniel dutu daniel Am un spatiu comercial inchiriat,chiriasul nu a mi platit chiria de trei luni de zile si nu mai dau de el.Pana la finele contractului mai sunt doi ani.Cum pot ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere mic57 mic57 Am mostenit un apartament pe care vreau sa-l inchiriez; contractul de inchiriere va fi incheiat pe o perioada de un an si va fi inregistrat la ANAF. In ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi cipriangnt cipriangnt Am nevoie de un sfat de la cineva competent. Vreau sa evacuez niste chiriasi rau platnici la intretinere. Am semnat cu ei doar un contract prin agentia ... (vezi toată discuția)